bugün

kuran ın bilimsel mucizeleri

Daha önce girdiğim entry. Devamıdır.

(#43221261)

1)“Onlar görmüyorlar mı ki, gerçekten Yeryüzü'ne yönelip onu uçlarından eksiltiyoruz. ” (Rad Suresi, 41)

Bu surede dünyanın geoid şeklinden bahsedilmektedir. Kuzey kutbu ve güney kutbu surede belirtildiği gibi eksik ve basıktır.

2)“Allah O yüce Yaratıcıdır ki yedi kat göğü ve yerden de onların benzerini yaratmıştır. Allah’ın emri ve hükmü bunlar arasında inip durur ki, Allah’ın her şeye kadir olduğunu ve Allah’ın her şeyi ilmiyle ihata ettiğini/kuşattığını (O’nun ilmi ve kudreti dışında hiçbir şey olmayacağını) siz de bilesiniz.”(Talak, 66/12).

+Troposfer
+Stratosfer
+Mezosfer
+Termosfer
+Ekzosfer
+iyonosfer
+Manyetosfer

7 kat olarak kanıtlanmıştır.

3)“iki denizi birbirlerine kavuşmak üzere salıvermiştir. Aralarında bir engel vardır, birbirlerine geçip karışmıyorlar.” (Rahman Suresi 19-20)

ilgili kanıt

4)“Allah, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı…” (Talak, 65/12)

Asırlar boyu uzun çalışmalar neticesinde bilim insanları yeraltı katmanlarının yedi tane olduğunu açıkladılar. Bunlar sırasıyla;

Hidrosfer
Litosfer
Astenosfer
Üst manto
Alt manto
Dış çekirdek
iç çekirdek tir.

5) dönüşlü olan göğe andolsun. Yarılan yere de. (Tarık 86/11-12)

1945-46 yılları arasında ilk defa bilim insanları mineral kaynakları araştırmak için yerin altına inmişlerdir. Okyanus ve deniz altlarında türlü araştırmalar neticesinde dünyanın kırıklı yapı ve minerallerin sürekli devir daim yaptığı bulgularla kanıtlanmıştır.

Bilim insanlarının görüşleri;

Prof. Armstrong, NASA'da görevli astronomi profesörü)

Kuran'da doğru astronomik gerçekleri bulduğum için çok fazla etkilendiğimi söyleyebilirim ve bizim gibi evrenin en ufak parçasını dahi inceleyen modern astronomlar için özellikle. En küçük parçayı dahi anlamak için çabalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Çünkü teleskoplar kullanarak tüm evreni düşünmeden sadece gökyüzünün en küçük kısımlarını görebiliyoruz. Öyleyse Kuran okuyarak ve soruları Kuran'dan cevaplayarak evren araştırmalarım için gelecekteki yolumu bulabileceğimi düşünüyorum.

Bence genetik ve din arasında hiçbir çatışma yok, bilakis din, bazı geleneksel bilimsel yaklaşımlara vahiy ekleyerek bilimi yönlendirebilir ki bunlar da Kuran'da var olan sözlerdir, asırlar sonra geçerli olduğu gösterilmiştir ve Kuran'daki bu bilgi desteği Allah'tandır. (Prof. Joe Leigh Simpson, obstetrik, jinekoloji, moleküler ve insan genetiği alanlarında profesör)

Not:şimdi bu yazılanlar 610 yılında Mekke şehrinde bir mağarada inzivaya çekilen ve bir anda satır satır gelen peygamber aracılığıyla geldi. O peygamberin bir sismik yer araştırma makinesi mi vardı ya da bir uzay aracıyla dünyayı seyredip mi yazdı. Kaldı ki atlarla seyahat eden bir kavimden bahsediyoruz. Bilim insanları çoğu bilgileri kuran vasıtasıyla bulmuşlardır. Hepsi tesadüften ibaret mi. Kesinlikle hayır.