bugün

ayrılıkçı türkler

Devlet kurmak (Kürt için Türkiye, irlandalı veya iskoç için ingiltere, catalans için ispanya, Flamalar için Belçika, Venetolular için italya, Korsikalı için Fransa, Grönland için Danimarka, transdinyester için Moldova, kosava Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan vs yanına son Corona tedbirleri ile Teksas'ın başı çektiği eyaletler konusu da katıp ABD de buna dahil edilerek) aslında devlet kurmak isteğinin önünde tek engel ve tek pazarlık konusu paradır.

Bağımsızlık konusunda Asıl tartışma çatışma anlaşmama konusu ekonomik siyasi askeri gücün kimin elinde olup, söz konusu olan bölge zenginliğinin yatırımların maliyetin kazanımlarını korumak paylaşmamak, ticari hâkimiyet çıkar tek gerçektir.

Devlet kurma pazarlığını çeşitli doktora tezlerine, açıklanan uluslararsı barış görüşmeleri tutanaklarına, üzerinde gizlilik kaydı kalkan arşivlere değinmeden her zeka seviyesinde insanın anlayacağı basitlik içinde yaşadığımız örneklerle anlatalım.

TC kuruldu.
Lozan Barış görüşmelerinde ana konu neydi?

Güneydoğu Ortadoğu petrol enerji kaynakları ve ticaret yolunun korunması. Örn: Musul Kerkük ve Hatay konusu.

Osmanlı'nın borçları.

Limanlar demiryolları işletmesi yapan mülkiyet sahibi olan yabancıların haklarını korumak istemesi ve ileride kaçınılmaz olarak yapılacak devletleştirme de zararlarının tanzimi.

Ticaret yollarının güvenliği için (örn: boğazlar için Uluslararası bir durum) kontrol geçiş ücret belirleme yetkisi.

Atın nalına çivi bile üretemeyen kurulacak ülkede (TC) ticari imtiyazlar gümrük serbestliği.

Yarım kalan savaş (1. Dünya savaşı için bunu diyebiliriz) sonunda ileride olacak bir savaş için her zaman kontrol altında tutulacak ileri karakol olacak bir ülke. Bunun için boğazlar askeri kullanım savaş gemileri geçişi çevre güvenliği için liman konusu...

işte bunlar göz önüne alınırsa hangi anlaşma görüşme bağımsızlık hareketi olursa olsun aktörler arasında masada uluslararası hukuk ve görüşmelerde vatan millet insanların kaderini tayin hakkı özgürlük yaşam hakkı demokrasi eşitlik asla asıl konu olmamıştır ve olamaz da...

bağımsızlık mı, ayrılık mı, özgürlük mü, demokrasi mi, ulusların kaderini tayin hakkı mı ne derseniz deyin bütün bu hareketleri çatışmaları inceleyin.
Bu durumun altında tek bir neden çıkacak.
Para.
Zenginliğin gelirin paylaşımı ve kontrolü.
Pazar hakimiyeti.
Bölge kontrolü.

Aslında muhtemel bir Kürdistan kurulmasında yaşanacak durumu, pazarlığı da işlemek lazım ama entry uzuyor.
güncel Önemli Başlıklar