bugün

isteyen vatandaşın ıstediği kadar yardim yapması

hiçbir şekilde izahı olmayan taleptir. elimizden gelen ne varsa yapıyoruz. yapılan şeyler anlatılmaz. "bir elin verdiğini diğeri bilmeyecek" diye öğretildi bize.

ancak bunun hiçbir açıklaması hiçbir mantığı olamaz. bunu savunan insan hakikatten otursun 5 dakika bir düşünsün. siyaseti falan sktr et. akp yi mhp yi chp yi iyi partiyi falan unut. 5 dakika otur düşün bugün chp veya iyi parti iktidar olsaydı ve çıkıp rahatlatılmayı bekleyen sen akp seçmenine/seçmenlerine şunları söyleseydi ne düşünürdünüz ? bırakın kardeşim siyaseti ya. durumun ciddiyetini anlayamıyor musunuz ? günlerdir haftalardır sokağa çıkma yasağı gelsin ki salgın daha fazla yayılmasın diye bekliyorsunuz sizlerde. ancak devlet arkanda olmaz ise bunu yapamazsın. devlet arkanda değil işte. en azından senin istediğin şekilde arkanda değil. gene arkanda ama işte..

komşular var. 5 tane çocuğu olan var. güvenlik görevlisi olarak vardiyalı çalışıyordu. 1 haftadır işine gidemiyor. maaş alamayacak. bu salgın belki 3 ay daha işe gidememesine sebep olacak. bu adam kime güvenecek şimdi ? evi kira. 5 tane çocuk var hanım var kendi boğazı var. maaşı devlet garantisinde mi ? hayır. komşuları el atmaz ise tutunabileceği bir dalı var mı ? yok. sms lerden buna pay düşecek mi ? belli değil. peki nasıl olacak bu işler.