bugün

25 kasim 2008 zenit st petersburg juventus maci

saç baş yoldurtmuş bir diğer maç. evet efendim, dikkat ettiyseniz her zenit maçından sonra böyle başlıyorum entryme. ama öyle...

1. zenit taraftarının yaratıcılığına hayran kaldım. zenit goul goul goul diye havlamalarının yanında açtıkları pankart gerçekten güzeldi. pankart da demeyeyim, kocaman birşeydi. üzerinde "surprise!" yapıyordu, bir aslan zebranın ağzını burnunu dağıtıyordu pankartımsı şeyde de. aslan zenit'i, zebra da juventus'u temsil ediyor elbette ki. iyiydi.

2. petersburg halkı yine çoluk çocuk gelmişler maça kar buz demeden. bağıran sertolovo ve medvedova grubuydu, onun dışında tüm stadyum mal gibi maçı izledi. allah belanızı versin, sokayım sizin gibi taraftara. zenit gol gol gol diye höykürmek için mi geldiniz lan? götünüz yapışacak koltuğa, kalkın ayağa birşeyler yapın. tek bildiğiniz el çırpıp avaz avaz bağırmak.

3. dick advocaat harbiden ilginç işler yapmıştır, tebrik ederim. zenit'in gol bulması gereken dakikalarda forvet çıkarıp ortasaha, ortasaha çıkarıp defans almıştır kendisi. hala anlamadım amacını, görürsem soracağım.

4. zenit taraftarının yaratıcılığını da gördük ayrıca. buz parçaları atıyorlardı del piero'ya. hay kafasına geleydi.

5. zenit topla oynama olarak juventus'u ezdi, ama ortada geçen bir maçtı. zevkliydi. "zenit kim amına koyim?" diyenlere güzel bir cevap oldu. kazanamasa da juventus'a kök söktürebilecek bir takım artık zenit, kabul edin avrupa takımı.

6. öyle işte. sinirliyim sözlük, aklıma başka birşey gelmiyor.