bugün

deprem üzerinden siyaset yapan zihniyet

neredeyse tüm dünya insaniyet temelinden sapmış, siyaset-çıkar eksenli dönerken, hele ki günümüzde kapitalizm kadar vahşi bir siyaset üslubu ve uygulaması tüm dünyayı sarıp sarmalamışken, işine geldiği zaman savunduğu görüşün bayraktarlığını yapan kimselerin, işine gelmeyen zamanlarda "ama bunun siyaseti olmaz yaa" aymazlığına bürünmesi hususunun deprem konulu güncel versiyonudur.

o sürünüyorduk denilen dönemlerde bile insanlar bu kadar siyasetin içinde ve çoğu zaman malzemesi değildi, olur olmaz tüm denge ve değerleri günlük siyasetin malzemesi yapan kişiler yüzünden gelinen noktada, kimse kusura bakmasın ama; her an, her şey ve herkes dibine kadar siyasidir.

Madem yeri geldiğinde "siyaset yapmak" kötü bir şey, niye dünyadaki tüm yönetim sistem ve modelleri buna göre dizayn edilmiş durumda, var mı el cevap?

Ayrıca insanların haklarını aramaları, yönetenlerden hesap sormaları "siyaset" yapmak değildir. bunu söylemek, verecek hesabı-cevabı olmayanların yaptığı demagojiden başka bir şey değildir.