bugün

8 ocak 2020 3 dünya savaşı nın başlaması

Dünya savaşı olabilmesi için dünyanın en büyük ekonomik ve askeri gücünün diğer ekonomik ve askeri gücüne savaş açması gerekir.

Taraflardan birisi ABD bu tanıma uyuyor.

Ama iran uyuyor mu? iran'ı tanımadan buna cevap vermeyin. iran denilen ülkenin hala pek çok yerinde elektrik ve su yok. Hani televizyonlarda afganistan diye izlediğiniz görüntülerin çoğu irandan alınma. Teknoloji neredeyse sıfıra yakın. Hava kuvvetlerindeki uçakların pek çoğu 70'li yıllardan kalma, zaten yedek parça ambargosu yediği için elindeki f-14'lerin yedek parçalarını kendi imkanlarıyla veya çıkma olarak tamamlıyor.

Ordusunda yürüyebilen araçlar ise 50'li yıllardan kalma. Yani dünyanın en geri teknolojisine sahip ordulardan bir tanesi. Şimdi iran ile bir savaş 30 yıldır hesaplanıyordu. iran ne zaman direnemeyecek hale gelirse o zaman vurulacaktı. Eğer ABD iran'a vurursa emin olun ki direnemeyeceğine emin olduğu içindir.

Şimdi dönelin konumuza, ABD, iran'ı vurduktan sonra Rusya ve Çin sadece adetten olduğu üzere ABD'nin yanlış yaptığını söyleyip çekildiler. Yani kimse iran için kendini bir dünya savaşında bulmak istemiyor ki, ekonomisini daha yeni düzelten bir çin ve sadece askeri bir güç olan rusyanın buna cesaret edemeyeceğini hepimiz biliyoruz.

ABD ile savaş demek, yanında ingiltere, fransa, Türkiye, Suudi arabistan, güney kore, japonya, Almanya vs gibi pek çok ülkeyle savaşmak anlamına gelir.

Şuan iran yanlızlaştırıldı. Ben ABD'nin iran'a saldıracağını düşünmüyorum. Ama kısıtlı olarak bir şeyler mutlaka yapacaklardır.