bugün

telavivi haritadan silcem derken haritdan silinmek

iran bölgenin israil ile beraber en büyük iki gücüdür. Aynı zamanda bölgenin iki nükleer gücünden biridir. Ne iran telaviv'i haritadan silebilir ne de israil iran'ı yok sayabilir. iran'ı parayla çökertemediler bütün sıkıntı ve gaz buradan geliyor. Bir kaç gün içinde türkiye'ye yapılanları bir düşünün. Papaz olayını hatırlayın. Verilen tavizleri atılan geri adımları. Ekonominin geldiği hali. iran bu mobingin kat kat fazlasını yediği halde hala ayakta. iran'ın askeri sistemlerinin tamamı yerli. Yazılımları da yerli. Evet amerikan teknolojisi ile başa çıkamayabilir ama atatürk ne demiş zafer süngünün ucundadır.

Edit : iran sanayisi gelişmemiş bir üçüncü dünya ülkesiymiş. Siz öyle sanın. iran'ın senelerdir yediği ambargoyu türkiye yeseydi şimdi nüfusunun yüzde altmışından
Fazlası köyünde buğday ekiyordu. iran'ın üzerinde ki ambargo kalksın iran yirmi sene içinde türkıye'yi sollar. israil ve Amerika'nın bütün sıkıntısı iran ekonomisini esir alamamaları iran'ı parayla çökertememeleri. iran'ı ayrıştırıp kutuplaştıramıyorlar. Çünkü içeriye ajan ve köstebek yerleştiremiyorlar. iran'da kimse bop da eşbaşkan olmak bir yana rol bile almak istemiyor.