bugün

osmanlı nın işgalci bir devlet olması

--spoiler--

Osmanlıya Katıldılar
Takvimler 1875i gösterirken, Trablus eyaletine bağlı, Fizan sancağındaki Osmanlı valisine başvurdular. Osmanlı'yı davet ettiler ülkelerine. Bu talep derhal istanbul'a bildirildi. II. Abdülhamit'in emriyle Osmanlı topraklarına katıldı bölge. Fizan sancağına bağlı olarak, bugünkü Çad topraklarında Reşade, Nijer'in kuzeyinde ise Kavar ve Asben kazaları kuruldu. Buraların güvenliği için asker, imarı için yöneticiler gönderildi. Asben bölgesinde yer alan Agadez'in valisi ise, Osmanlı valisi oldu. Osmanlının sadece Kuzey Afrika'ya kadar uzandığını düşünenler, bölgenin tarihini daha yakından incelediklerinde büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını görecekler. Tıpkı bizim gibi;
Çünkü Osmanlı sadece Kuzey Afrika'ya değil, daha da güneye inerek Batı Afrika'nın iç kesimlerine kadar geniş bir coğrafyaya barış ve medeniyet götürdü. Üstelik bu gelişme, Osmanlının çöküş dönemi olarak gösterilen 19. yüzyılın ikinci yarısında meydana geldi.

--spoiler--

işgalcilik buysa amerika memleketimi işgal etsin. ingiltere işgal etsin. almanya, rusya , çin, aklınıza hangi ülke geliyorsa bizim topraklarımızı işgal etsin. komunizm yıllarca türki cumhuriyetleri işgal etti. osmanlı nın yaptığı gibi kaçını imar etti. çeçenistan'ı cezayir'i ırak'ı bunun gibi onlarca yeri işgal edenler oralara hangi yatırımı yaptı.

siyasetti tarihti konuşmayın. bilmediğiniz o kadar belli oluyor ki. sizin kabul etmediğiniz atalarımızın bir sözü vardır.

biliyorsan konuş ibret alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar.