bugün

38 yaşında emekli olmayı istemek

son dönemde ülkemize çalışmak için yasal veyahut yasadışı şekilde giren insanlar dört bir elden çalışıyor, para kazanıyorlar. Kazandıkları parayı harcamak yerine yastık altı yapıp, hayal ettikleri birikimi yaptıktan sonra da ülkelerine dönmeyi amaçlıyorlar. Ülkelerinde ev almak, veyahut bir iş sahibi olmak gibi hayalleri ile türkiye'de doğru dürüst para harcamadan bir şekilde hayata tutunuyorlar. Dolayısıyla sürekli yurtdışına para çıkışı oluyor, piyasada dönmesi gereken para azalıyor bu da zaten varolan krizi tetikleyip piyasayı daha da kısırlaştırıyor. Fabrikalarda, sanayi atölyelerinde, restorantlarda, kafelerde her yerde yabancı insanlar çalışıyor. Türklerin beğenmedikleri işleri yapıyorlar.
Pek tabii işveren de bu kaçak işçilere sigorta yapmadığından, onların da işine geliyor ve türk işçi alımı yapmıyorlar.
Tabii türk işçi alımı yapmamaları sadece sigorta ödeneğinden kaçmak için değil, zaten türk insanı sanayide çalışmak istemiyor. Dolayısıyla günümüzde sanayide yetişen usta yok. Bir tornacı, bir plastik kalıpçısı, bir marangoz yetişmiyor...
Tüm bunlar olurken, piyasa sürekli kötüye giderken, bir de 38 yaşında emeklilik hayali kuran insanlar var.
Bu nasıl bir ütopyadır, nasıl bir kafadır ki bu ülkede 38 yaşında emeklilik olabileceği düşünülebiliniyor gerçekten hayret ediyorum.