bugün

metroda sarıklı cübbeli diye bir adamı taciz etmek

2596 sayılı Kılık Kıyafet kanunu hala yürürlükte olduğunu düşünürsek, iş bu sarıklı deyyus kanunlar karşısında suç işlemektedir. ancak 1 tane taşşaklı kişi de çıkıp bu deyyusun işlediği suçtan dolayı kendisine ceza kesmez. bu ve bunun gibi binlerce deyyus sarık ve cübbe ile gezmektedir. o zaman 2596 sayılı kanunu yürürlükten tamamen kaldırmak gerekir, zira uygulanmayan hukuk kuralları anlamını yitirir.
günün birinde, kanunların uygulandığı bir hukuk devletini görebilmenin ümidi ile yaşamaya devam ediyorum.
Ne Mutlu Türküm diyene...

MADDE 1
Herhangi din ve mezhebe mensub olurlarsa olsunlar ruhanilerin mabet ve ayinler haricinde ruhanî kisve taşımaları yasaktır.
Hükümet her din ve mezhepten münasip göreceği yalnız bir ruhaniye mabet ve ayin haricinde dahi ruhanî kıyafetini taşıyabilmek için muvakkat müsaadeler verebilir. Bir müsaade müddetinin hitamında onun aynı ruhanî hakkında yenilenmesi veya bir başka ruhaniye verilmesi caizdir.
MADDE 2
Türkiye'de kanuna tevfikan teşekkül etmiş ve edecek olan izcilik ve sporculuk gibi topluluklar ve cemiyet ve kulüb gibi heyetler ve mektebler mahsus kıyafet, alâmet ve levazım taşımak istedikleri zaman yalnız nizamname veya talimatname ile muayyen tiplere uygun kıyafet, alâmet ve levazım taşıyabilirler.
MADDE 3
Türkiye'de bulunan Türklerin ve yabancıların, yabancı memleketlerin siyaset, askerlik ve milis teşekkülleri ile münasebetli kıyafet ve alâmetlerini ve levazımını taşımaları yasaktır.
MADDE 4
Ecnebi teşekkül mensublarının kendi kıyafet, alâmet ve levazımları ile Türkiye'yi ziyaret etmeleri, icra Vekilleri Heyetince tayin olunacak mercilerin müsaadesine tâbidir.
MADDE 5
Türkiye Devleti nezdine memur bulunanların kıyafetleri beynelmilel mer’i âdetlere tâbidir.
Müsaadei mahsusa ile gelen yabancı memleketler kara, deniz, hava kuvvetlerine mensub kimselerin resmî üniformalarını nerelerde ve ne zaman taşıyabilecekleri icra Vekilleri Heyeti kararyile tayin olunur.
MADDE 6
Bu kanunun tatbik suretini gösterir bir nizamname yapılır.
MADDE 7
Birinci maddenin hükümleri bu kanunun neşri tarihinden itibaren altı ay sonra ve diğer maddelerin hükümleri kanunun neşri tarihinden itibaren mer’idir.
MADDE 8
Bu kanunun icrasına icra Vekilleri Heyeti memurdur.