bugün

ez ji te pir hezdikim

kürtçenin ve kürtlerin türk'lerden daha bir kıymetli olduğunu duyduğumuz tartışmalara yol açan sikindirik, ne olduğunu anlayamadığım bir söz.

sözlükte kürtçe başlık-entry mevzuları evvelce konuşulup tartışılmıştı. buranın türkiye cumhuriyeti devletine biat etmiş, saygılı vatandaşlarının oluşturduğu bir platform olduğu tasdik olunmuştu yanılmıyorsam. ülkeninresmi dili olan dil haricinde çeşitli şive/aksanlarda yazı yazmanın iyi bir şey olmadığı anlatılmıştı. herkes kendi yöresinin şivesini buraya yazarsa ne olur buranın hali demiştik. hatta ve hatta tırsımca dili bile icad olunmuştu bu gööten uydurma lisanları protesto amacıyla. birileri yeniden bu tartışmaları alevlendirmek için gayret göstermeye başlamış anlaşılan. o zaman silik olanlar sanırım yeni hesap açtılar ve yollarına devam ediyorlar.

anlamı seni seviyorum ya da öyle bir şeymiş entrylerde okuduğum kadar. * seni seviyorum manalı bir cümle girilince daha bir sevimli mi oluyor bu yabancı uyduruk diller? birileri yeniden tırsımca edebiyatına başlamadan evvel bu saçma sapan tartışmalar bitmeli artık. yoksa kıçtan dil uydurmak o kadar basit ki, otursam akşama kadar 70 olmayan dilde bu cümleyi yazarım, olan sözlüğe olur.

(bkz: yapmayın güzel kardeşim)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar