bugün

ayhan aktar

* yemek esnasında başka bir öğretim üyesi de üniversitenin idari işlerine bakan kişilerin emekli belediye zabıta müdürlerinden oluştuğunu, onların da geldikleri kurumun normlarını burada uygulamak istediklerini anlatmıştı. yemekten sonra, aynı günde üst üste gelerek beni rahatsız eden meseleleri sizinle görüşmek üzere makamınıza geldim. maalesef yerinizde yoktunuz.

sizin yerinize, yardımcınız prof. dr. atilla dicle'ye durumu anlattım. üniversitenizin idare amirleri ile 'sticker' işlerini konuşup onları muhatap almak istemediğimi, akademik kökenli bir yönetici olduğu için kendisine geldiğimi anlattım. atilla bey beni dinlerken üzüntüsünü gizlemedi ve bu konuda çok şikayetler aldığını söyledi. son olarak da "keşke bunları ahmet serpil bey'e anlatsanız" dedi. mesajı almıştım, bu tuhaf durumu olumlu yönde değiştirecek yetkisinin olmadığını kibarca söylüyordu sayın rektör yardımcısı. daha önce, özel sektörde patron şirketlerinde çalıştığım için bu tip yerlerdeki yöneticilerin patronlar tarafından nasıl ordusu olmayan general konumuna getirildiğini çok iyi biliyordum. teşekkür edip ayrıldım.

otoparka gidip arabamı bulduğumda bir sürpriz ile karşılaştım: benim arabamı park eden güvenlik görevlisi densizliğin son haddine ulaşıp kırmızı
"sticker"i torpido gözünden çıkarıp arabamın ön camının sol tarafına yapıştırmıştı. hemen sticker'leri söküp çöpe attım ve oradan uzaklaştım.
akşam durumu prof. dr. akile gürsoy'a anlattım ve artık yeditepe üniversitesi'nde ders vermemin mümkünolmadığını söyledim.

sayın ahmet serpil, bütün bunları size eski hukukumuza binaen anlattım. en azından 1996 yılından bu yana üniversitenizde part-time olarak ders veriyorum. görev ve sorumluluk anlayışım size bunları anlatmamı
gerektiriyor. belki bu eğilimler daha önceden de vardı, fakat ben sadece haftada bir gün geldiğim için farkına varmamış olabilirim. her ne hal ise, artık bütün bunların farkında olmanız ve tedbir almanız gerekiyor. malumunuzdur, "üniversite kurulmaz, ancak üniversite olunur." yeditepe üniversitesinin bir gün gerçekten "üniversite" olmasını gönülden diliyorum.

bu vesile ile geçmiş bayramınızı en iyi dileklerimle kutlar, esenlikler dilerim.

prof. dr. ayhan aktar,
siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü,
marmara üniversitesi *