bugün

seymour glass iii

Maalesef yanlis bilgilendirilmis, kandirilmis yazardir.

liberalizm; özgürlüğü birey icin savunur.zümre, grup, toplum için degil. Ayrica ozgurluk tanimi da en genis ideolojidir. en küçük azinlik bireydir ve liberal politikalar bireyi devlete ve diger otoriter yapilara karsi korumayi amaç edinir. .diger ideolojilerde bireyler, devletler tarafindan surekli olarak hak ihlaline maruz kalir.

Kismen de olsa Liberal değerleri benimsemis ulkelere bakiyoruz ve nasil oluyorsa hepsi refah ve ozgurluk seviyesi yüksek ülkeler oluyor. Kanada, danimarka, belcika, isvec,isvicre . bu ulkeler (sayisi daha fazla) iktidarda farkli ideolojilerdeki partiler olsa da liberal politikalardan fazla uzaklasmadikca ekonomileri bozulmuyor. isvec biraz saibeli o konuda. Yoksullugun dunyada azalmasi da yine ekonomideki serbestlesmeyle oldugu aciktir.bu konuda yapilan calismalar bunu gösteriyor.

Devletçi yahut kısmen sosyalizme yakin ulkelere bakiyoruz sefalet, iç savas ve diktatörler görüyoruz. Bunlar tesaduf olmasa gerek.

Demokrasiler eger ozgurlukcu politikalarla dizginlenmezse ( demokrasi özünde ozgurlukcu falan degildir) çoğunluğun azinliği baskiladigi otoriter rejimlere evriliyor. Bu yuzden toplumdaki en kücük azinlik olan bireyi koruyan politikaları benimsemeliyiz diye düşünmekteyim.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar