bugün

dokuz yasindaki kiz es olarak alinabilir

dinlerini haftada 2 saatlik din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde, 3-5 yıllık katolik imam hatip okullarında veya yaz kur'an kurslarında öğrenen ve abdurrahman es sudeyş'den iyi bilen anadolu kaplanlarına göre dinde yoktur.

ama inançları şamanizmle, çok kültürlülükle sulanan anadolu hariç hiç bir islam nüfus çoğunluklu ülkede aksi iddia edilemez. muhammed bin abdullah'ın öz be öz torunlarından, onun dilini konuşanlardan, yaşayışı kültürü olan suudilerden, mısırlılardan, 1100 yıllık el-ezher'den iyi bilir bizim layt ulema. halbuki müftüsüne, hocasına bile sorsa ağzının payını alır; ağzı açık, hayal kırıklığıyla.

gazete linki olmaaz, o laikçi; yabancı kaynak olmaaz, o gavurca! e ne yapalım, evinize gelip hadis kitabını burnunuza mı dürtelim? kabul edin bu haliyle, dinden çıkmayın, gerçeğinizle yüzleşin. aklınıza, mantığınıza, vicdanınıza sığıyorsa böyle kalın, müslüman kardeşimsiniz. yok değilse laik ateist agnostik aczmendi musveddeleri de olsanız kardeşimsiniz. ama hadis seçmece oynamayın. işinize gelen günahları seçtiğiniz gibi seçmecesi yok bu işin.

kur'an'da sadece adı geçen ve dinin direkleri olan namazın, orucun nasıl uygulanacağını öğrendikleri tek kaynak olan sahih hadislerde, en fazla hadis rivayet eden ayşe bint ebubekir'in sözlerini bile inkar edip, forumlardan kes-yapıştırla kendinizi kandırıyorsunuz.

söyleyeni boşverin, söylenene bakın. hadis numarasıyla, linkle sunulan kanıtlara bile, olmuştur, bitmiştirli rivayetlerle cevap veriyorsunuz. aslında cevab veremiyorsunuz. hemen hepinizin evinde, komşusunda, akrabasında vardır sahih hadis kitapları. allah rızası için açın, bakın, okuyun.

14 asır, binlerce alim itiraz etmedi de bir siz mi biliyorsunuz hangi hadis sahih, hangisi değil? öyleyse din sizin. hadi inkar edin, faks çekin, gösteri yapın diyanetin önünde, evlerinizdeki hadis kitaplarından ayıklatın, camide vaizle tartışın. bu kutsal bir görev olmalı sizin için. eğer bunları yapmayıp, internette bu görmezden geldiğiniz hadisler gözünüze sokulunca yalandır diyorsanız bu ayet bana seslenmiyor demektir:

''Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalbleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. işte bunlar gafil olanlardır.''a'raf-179-ali bulaç meali *

hiç bir forum sitesinden arak savunma, akıl yürütme, tahmin; ebubekir kızı ayşe'den rivayet olunan hadisten daha i-nan-dı-rı-cı o-la-maaz.

bu hadis de inkar ettiğiniz gerçeğiniz(buhari, müslim, ebu davud!, el-insaf ve edeb ya hu!) :

5575 - Hz. Aise radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam, ben alti yasinda iken benimle evlendi. Medine'ye geldik. Beni'l-Haris Ibnu'l-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandim. Saclarim dokuldu. (Iyilesince) sacim yine uzadi. Annem Ummu Ruman, ben arkadaslarimla salincakta oynarken, bana geldi, benden ne istedigini bilmeksizin yanina gittim. Elimden tuttu. Evin kapisinda beni durdurdu. Evimizde, Ensardan bir grup kadin vardi. "Hayirli, bereketli olsun!", "Ugurlu mubarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kilik-kiyafetime ceki duzen verdiler. Beni, (kusluk vakti aniden) Resulullah aleyhissalatu vesselam(in gelisinden) baska bir sey sasirtmadi. Annem beni O'na teslim etti. O gun ben dokuz yasinda idim."
Buhari, Nikah 38, 39, 57, 59, 61; Muslim, Nikah 69, (1422); Ebu Davud, Nikah 34, (2121); Edeb 63, (4933, 4934, 4935, 4936, 4937); Nesai, Nikah 29, (6, 82).

http://www.kuranikerim.com/kutubi-sitte/5580.html

biri der ki eskiden olabilir ama şimdi tu kaka. be hey ulema junior, dinin zamanındası mı olur. 2147 yılında da aynı kurallar geçerli. 3265 yılında da hacca beyaz ihramınla gideceksin. 4217 yılında mars'ta namazdan vaz geçemeyeceksin, 5371 yılında zortik gezegeninde kesimden kaçan dana kovalayacaksın.

zamandan münezzehtir dinin(in) kuralları. insanlar 5 açılı kevlar lifli diş fırçası, envai çeşit diş macunu varken hala misvak'ı meden kullanıyor sanıyorsunuz? sünnet, yaptıklarının yapılması ise istisnası olmaz. bir kereden bir şey olmaz diyemezsiniz. ha dersiniz, ama sadece bu lafların katlinize sebep olmayacağı anadoluda dersiniz.

ama gidip hicaz ellerinde, ben bu mekke imamını beğenmem, yok bu dinde yoktur, yok şu o devirde olur ancak, şimdi zamana uyalım dersen, o reformist kafanı bedeninden ayırır suudi cellat ve gövdenin üzerine koyar. bize de dışardaki diline bakıp ah vah etmek kalır.
güncel Önemli Başlıklar