bugün

dokuz yasindaki kiz es olarak alinabilir

- x, 5'tir.
- neden?
- çünkü 5 - x = 0'dır.
- ??

şu verdiğim örnek absürd mü geldi. ama bu sistematik kullanılıyor işte. daha açalım.

bi şeyin kanıtı kendisi değildir. yani herhangi bi iddiayı kanıtlayacaksanız kanıtı o şeye (matematiksel, siyasal, tarihsel vs) başka açıdan, başka yaklaşımlardan bakarak bulmanız gerekir.

ama kanıtı yine kendisi olan şeyler kullanılıyor (özellikle dini konularda). mesela dini bi hükümden bahsediliyor, kanıtı olarak yine o dinin kendisi öne sürülüyor. "kur'an değişmemiştir" iddiasının kanıtı kur'an'da allah'ın kur'an'ın değişmesine izin vermeyeceği lafı değildir. bu noktada "kur'an değişmiştir" demiyorum, sadece kanıtı bu değildir diyorum. ama mesela din dışında şeyler öne sürerseniz (hafızların ezberlemesi, osman'ın sahteleri yakması vs) o zaman kanıtlama çabanız daha mantıklı bi zemine oturur.

haaa bunları niye anlattım ve konumuzla niye ilgili. şundan,

muhammed 9 yaşındaki kızla zaten kendisine vahiy geldiği için evlenmiştir, size de vahiy gelsin siz de evlenin, gelmiyorsa yaptığınız sapıklıktır lafı.

iyi de vahyin geldiğini söyleyen yine muhammed, bu gerçekten onun evliliğini meşru hale mi sokuyor.. kaldı ki muhammed'in davranışlarının örnek alınmasının sünnet olduğu inancı hali hazırda da duruyor. muhammed kendisine vahiy geldiğini dedi diye (ve o da peygamber olduğuna göre yalan söylemiş de olamaz, ama peygamber olduğu da yine kendi sözüdür, kanıt yine muhammed'in kendisi oluyor bu fikre göre) ayşe'yle dokuz yaşında gerdeğe girmesi mübah, ama ona inananların dokuz yaşında kızlarla evlenmeleri mi sapıklık?

eğer bugün dokuz yaşında bi kıza sulanan adama sapık diyorsan -ve eğer inançlıysan- o zaman bu küfrü peygamberine de ediyorsundur (bak ben demiyorum, hemen brick peygambere küfretti diye yorumlamayın, size diyorum, siz peygamberinize bu lafı diyorsunuz), yok eğer peygambere laf etmiyorsan o zaman bu fetvaya da laf etmemen gerekir. çünkü muhammed'e vahiy geldiğinin kanıtı yine muhammed'in peygamber olduğunu ileri sürmesi değildir.

ha dersen ki ayşe dokuz değil on altı yaşındaydı, hah işte o zaman yaptığın başka bi yaklaşımdan bakmaktır ve bugün dokuz yaşındaki kızlara sulanan adamlara ne dersen bundan peygamberini tenzih edebilirsin.

peki ya cüveyriyye kaç yaşındaydı diye sorarım o zaman ama neyse, karıştırmayalım daha fazla.