bugün

ekümenik liği tanıyan binali yıldırım

Galataport ihalesinde kilit rol oynayan isimlerden, dönemin AKPli bakanı Abdüllatif Şener’in konuyla ilgili sonradan yaptığı açıklamalar da kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Şener şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sayın Başbakan'ın Sami Ofer ile kaç kere görüştüğünü yeniden sormak lazım. O dönemde Başbakan Sami Ofer'i tanımadığını açıklamıştı. Ama durumun kamuoyuna yansıyacağı ile ilgili bir kanaat oluşunca iki kez görüştüğünü ifade etmişti. Buradan en azından şu anlaşılıyor Sami Ofer ile Başbakan'ın hukuku genişmiş. Kardeşinin Ofer'in firmalarında çalıştığını söylemişti ki burada Başbakan'ın vazgeçemeyeceği bağlantıların kurulmamış olmasını umut ederim."

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz Mart ayında yaptığı bir konuşmada şu düşündürücü ifadeleri kullanmıştı:

“Sadece şu son 8 yılda istanbul'un şahit olduğu uluslararası etkinlikler bile ne kadar isabetli bir çizgi takip ettiğimizin açık ispatıdır. Fakat biz buna yoğunlaşırken birileri de önümüze bariyer koymaya gayret etti. işte bir Galataport süreci, bir Haydarpaşaport süreci... Bunlar çok önemli. Bir Tophane olayı... Bunlar çok önemlidir. Bakın bir Galataport'u biz gerçekleştiremedik. Ne yaptılar? Engellediler. Kim önümüze dikildi? Yargı...”

Başbakan Erdoğan'ın, keyfi yerinde olmadığı veya gocunacağı bir şey varsa, muhalefetin açıklamalarına ve basında çıkan haberlere şiddetle karşı çıktığını iddia eden Mumcu, Erdoğan'ın son olarak Dubai Prensi ile yapılan 5 milyar dolarlık yatırım anlaşmanın protokol imza töreniyle ilgili haberlere tepki gösterdiğini söyledi. Erdoğan'ın, ''yabancı sermaye getiriyoruz, Yahudi diye, Arap diye beğenmiyorsunuz'' dediğini öne süren Erkan Mumcu, muhalefetin, yabancı sermayenin dini ve milliyetiyle ilgili takıntısı olmadığını söyledi.

09 Ekim 2006

AKP Hükümeti nin Ermeni Kökenli Bakanları!

Başkent kulislerini heyecanlandıran ve bir o kadar meraklandıran bu dedikoduyu başlatan isim Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen oldu. Türkiye haftası dolayısıyla Fransa da bir konuşma yapan Kürşat Tüzmen, sözde soykırım ile ilgili bir soruyu cevaplarken "Bakanlar Kurulu na bakarsanız, Ermeni kökenli iki bakan olduğunu görürsünüz.

24.09.2016,

Yunanistan'ın Volos kentinde doğan ve 3 yıl önce Türk vatandaşlığı alan 44 yaşındaki Bartholomeos Samaras'ın izmir Metropoliti olarak atanmasına karar verdi