bugün

game of thrones

Başıma bir şey gelmeyecekse, ben finalden tatmin oldum.

spoyler

Jon zaten sünepeydi, kral falan olmazdı ondan, zaten en mutlu son da onun oldu. Sorumluluk olmadan, özgür halkla beraber takılacak işte, negzel. ejderli abla fazla kibirliydi ta başından beri, ondan da bi cacık olmaz. Zaten onun notunu şişman arkadaşın sülalesini katlederken vermiştim ben. Kral katili ve bacısı, tam da olması gerektiği gibi bir sona kavuştular. Yan karakterlerin çoğu öldü haliyle, kalanlar fazla bile. O solucan ibnesi de ölsün istemiştim ben, nasip değilmiş. iki hayvani biraderlerin de sonu şık olmuş. Zaten ikisinin de hayattan pek bi beklentisi yoktu, birbirlerini öldürmekten başka, elde ettiler bunu.
Sansa kaltağı olması gereken yerde kaldı, ama o çüksüz elemana üzüldüm, iyi savaştı giderayak.
Kötürüm kuzgundan başkası kral olmamalıydı. Kral olanın çocuğu olmamalı. Osmanlıyı bile göçerten, şehzadelerin taht kavgaları degil miydi. Elemanlar bundan sonra krallık soydan gelmeyecek, kurul seçecek dediler, ilk kral da çöpsüz bir üzüm oldu haliyle. Ki dizide tam verilmese bile en onemli karakter, cüce efendinin de dediği gibi, bu kötürüm brann'dan başkası değildi.
Arya, adamın dibi olduğunu takrar takrar ortaya koydu. Olayların sonunda da, retkit gibi atladı atına (burda gemi), "uğraşın siz taht maht, ben gider hacılar" dedi ve bilinmeyen ufka açtı yelkenini.

spoyler

Begenmeyenler ne istiyorlardı anlayamadim ben açıkçası, herkes gebersin, jon öz halasıylan nikah kıyıp krallığı yönetsin falan mı? Böyle bir dizi de mutlu son olsun, aşıklar kavuşsun mu istiyorlardı (ki bence fazla bile mutlu olmuş son) ? Mesela ne olsaydı "hah tamam böyle iyi" derdiniz?

Kitapla alakası yok falan da deniyor gidişatın da, kitap daha final yapmadı ki!