bugün

s 400 iptali için süre

s-400 almak en büyük aptallıktır.

bu sistem zaten tek başına bir işe yaramayacak. yarasa bile hedefleri herkesin düşndüğü gibi f-22, f-18, f-35 vurmak değildir. O kadar çevik bir hava savunma sistemi değil. avcı uçaklarını orta menzil hava savunma füzesi avlar.

s-400 ile anca manevra kabiliyeti daha düşük göreceli büyük uçağı vurursun. balistik füze önleme kabiliyeti de yok. bizim alacağımız versiyonlar ihracat versiyonu olacak ne olduğu belirsiz. Rus ibneleri zaten çok sinsi.

Ayrıca böyle bir sistemi etkili kullanabilmek için; düşük ve orta menzilli füzelerle desteklemen ve etkili bir radar ağın olması gerekli, kısacası s-400 radarı ile gördün diye illa s-400 atamazsın. etkili olmaz içinden geçerler.

Amerikaya karşı alınıyor amooo diye yaygara koparmayın, 10 tane bataryanın içinden geçerler 5 tane tomahawk atsa vidasını bulamazsın...

ekonomi bu kadar kötüyken, restleşmeye gerek yok patriotta almaya gerek yok bunca yıl saçma 70 model füzelerle idare ettik F-16 kaldırdık her şeye, az daha sabredin 5-10 yıl bişey değil roketsan yapar...