bugün

girdap

suyun veya havanın veye kimbilir belki sözlüğün dönerek yaptığı çukurlaşma hareketi. su ve havayı bilim adamlarına bırakayımi beni uzmanlık alanım değil. sıkı dur okuyucu, tespit geliyor.

sanırım bu durumu ilk dillendiren ben olmayacağım. yine de şerh düşmeden geçmek istemedim.

sözlük; siyaset, futbol, din konuları çerçevesinde aynı durakların daha alt seviyelerine uğrayarak bir döngü (anafor veya girdap) oluşturuyor.

1. sağcı, cemaatçi, solcu, sosyalist vs...
2. galatasaray, fenerbahçe, feşmaken tarihli maç...
3. kuran veya ateizm eleştirisi...

mesela, iki hafta sonra bir fenerbahçe-galatasaray maçı var. öncesi ve sonrasıyla sözlüğü nasıl perdeleyeceğini şimdiden görür gibiyim.

evrim teorisi konusu bitmedi gitti sözlükte. işin enteresan tarafı, yazılanların hiç biri ilk defa söylenen şeyler değildi. ezberin sözlüğe intikali... kimse imanını değişmedi sözlükte.

tespiti yaptık. bu durumdan kendi adıma şikayetçiyim ama afakanlar da basmıyor doğrusu. neticede arz-talep büyük oranda buralarda buluşuyor demek ki.

bu ve benzeri tespitleri sanırı sözlük yönetimi de yapıyordur. peki ama sözlüğü güzel kılan az sayıdaki yazara ne olacak? ben daha önce uzun yazıların kaybolmaması için bir öneride bulunmuştum. (bkz: okunacaklara ekle butonu) bu ve benzeri altyapı gelişimiyle sözlük herkes için farklı sol frame yaratabilir. bir de şunu deneyebiliriz:

(bkz: sol frame özelleştirmesi)