bugün

allah a olan inancı yavaştan kaybetmek

açıkçası bazı kötü olayları ve kötü insanları gördükten sonra düşünülüyor. Allah'a olan inancı kaybetmek ve olmadığını kabullenmek falan değil. bence konunun bununla alakası yok. Allah dünyada olan olaylara müdahale etmiyor belkide o yüzden. iyilerin ayağı sürekli taşa takılırken kötülerin sırtı bir türlü yere gelmiyor. Ve bu durum epey sinirlerimi bozuyor açıkçası. Ama yapacak bir şey yok.

Bir de Tutturmuşlar bir hür irdadedir gidiyor. Kim istediği hayatı yaşıyor ki? kim bunlara sahip olmak istedi? kim bilerek doğdu? Kim bu Hayatın yükünü çekmek ya da sınava girmek istedi? bunun Herhangi birini seçtiniz mi? bu anne babada doğmayı, fakir ya da zengin olmayı, kolunuzun olmamasını, gözünüzün mavi ya da kahverengi olmasını seçtiniz mi? Neyi Seçtiniz ki? hangi hür iradeden bahsediyoruz? yaptığınız seçimin herhangi birinin Sonucunu biliyor muydunuz? Beklemediğiniz kazıklar yemediniz mi? herhangi bir yol seçtiniz Ama bu yolun sonunun nereye çıktığını yüksek oranda bilmiyorsunuz ki... Tahmin ettiniz.

kuran'da dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden ibarettir, asıl olan ebedi hayattır deniyormuş. Peki kaçınız eğlendi bu hayatı yaşarken? kaçınız memnun olarak ve iyi ki bu dünyaya geldim diyerek yaşıyor? bir seçme hakkınız olsaydı yine bu dünyaya gelmeyi seçer miydiniz? Hiç var olmamış olmak mı yoksa cennet için dünya denen pisliğin içinde savaşmak mı?

Benim düşüncelerim biraz daha farklı bu konuda. Allah'ın var olduğuna inanıyorum. şöyle bir mantıklı olarak düşününce fizik kuralları, matematik kuralları doğa ve muhteşem döngüler Bütün bunların tesadüf olması beklenemez.

Yalnız açıkçası benim fikrime göre Allah herkese bir şeyler verdi. belki sevdiği kullarına daha iyi imkanlar verdi Ve daha güzel ameller yapmasını sağladı. onu gerçekten bilemiyorum. ama çok yardımsever bir adam düşünün bu adam eğer fakirse nasıl insanlara yardım ederek bol bol sevap işleyebilir ki? cebinde olmayan bir adam başkalarına ne kadar para verebilir? aynı şekilde Belki bir adam hayatı boyunca çok güzel iyilikler yapacak ama Allah onun ömrünü kısa tutmuş. kısa tuttuysa o zaman adam yapamamış bu iyiliklerini ve daha az sevap almış. yani Bak yine Allah verdi. doğuştan verdi, sonradan verdi ama bir şekilde verdi. bir şekilde sebep oldu, yol açtı ve sen de bir iyilik yaptın.

Sonuç olarak bakarsak hazır bir metni oynuyormuş gibi hissediyorum. Ve ne seçim yaparsam yapayım değiştiremediğim gerçekler var. Dolayısıyla hayatta belki %70 oranında hür iradenin varlığına inanmıyorum.
güncel Önemli Başlıklar