bugün

namazla niyazla savaş kazandık diyen çomar

General hamiltonun hatıratında söylediği gerçekleri görmezden gelen aklı evvellerin bu iddiaların sahibinin --çomarlar-- olduğunu zannetmesi kadar akılsızca olmayan bir durumdur. Trajik olanı ise şu: görmedikleri allaha meleklerine peygamberlerine iman ettiklerini söylerler ama cenabı hakkın yardımını inkar ederler. Bu nasıl bir imansa artık, varın gerisini siz hesabedin.

--spoiler--
Şeytan ve Şeytanın ordularına karşı verdikleri savaşta Allah’ın yardımı elbette müminlerle beraberdir. Müslümanlar, imanları nispetinde meleklerle veya görünmeyen ordularla desteklenmişlerdir. Ancak dikkat çekilmesi gereken husus!!! “ Gelen yardım, müminlerin imanları, ibadetleri ve takvaları nispetinde” gelmiş olmasıdır. Tefsir, hadis ve fıkıh âlimi Muhammed bin Ahmed el-Kurtubi ise “Düşman karşısında direnen ve Allah rızasını gözeten her ordunun yanına Allahu Teâlâ hazretleri tarafından melekler gönderilir ve o melekler de onlarla birlikte savaşırlar” der.

Bu manevi yardımların pek çoğuna bizzat şahit olmuş bize karşı savaşan düşmanlar da itiraf etmekteydi. Çanakkale zaferinden yüzlerce örnek verilebilir. Meselâ ingiliz General Hamilton şöyle demiştir: “Bizi Türklerin maddî gücü değil, manevî gücü yendi. Onların atacak barutu bile kalmamıştı, lâkin biz gökten inen güçleri müşahede ettik.” Çörçil ise, “bunca teknolojiye rağmen Türklere nasıl yenilirsiniz?” diye sıkıştırılınca şu cevabı vermiştir: “Anlamıyor musunuz, biz Çanakkale’de Türklerle değil Tanrı’yla harp ettik ve yenildik” diyerek şahit oldukları manevi yardımları açıkça ifade etmişlerdir.

http://www.aktuelhaberci....manevi-ordularin-yardimi/
--spoiler--