bugün
- tantuni15
- en zor zamanlarını tek başına atlatan insan7
- yalnızlık rahatlıktır9
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı15
- soslu adana kebap14
- sarapci koala23
- pkk'nın silah bırakmasını takip edecek kurul31
- işkembe çorbası6
- azerbaycan türkçesi daha güzel olan kelimeler3
- kışın eve kapanıp novella yazmak4
- pkk kürt ağa ve kürt feodallere ne yapmış26
- kürt düşmanı3
- polise emir verenler türk mü sorunsalı2
- hayvan gibi gözleme yemek6
- ismet gurbuz 202413
- camdan binalar2
- eşine sadık ve aşık olan insan2
- recep tayyip erdoğan17
- izmir bok kokuyor deyince seri eksilenmek22
- futbol17
- bir çatı katına kapanıp tüm gün yazmak3
- togg13
- süper lig10
- sovyetler olmasaydı haftada 7 gün çalışırdınız2
- beyaz götlü yabancılara tapmak suriyelilere sövmek7
- sucuklu cığırtma2
- mevlid kandili10
- rasim ozan kütahyalı vs adnan aybaba2
- rasim ozan kütahyalı5
- piyasadaki en iyi çay4
- türk kızı memesi2
- evlenmek yerine karıya gitmek6
- bu toplumda normal olmanın anlamı2
- erzurumspor3
- altı üstü istanbul dizisi2
- persac6
- akp ve mhplilerin pkklı sevdası3
- ne kadar dikkatlisin7
- ciğerci apo5
- menzil'e büyük operasyon3
- 24 ağustos 2026 kocaelispor amedspor maçı3
- her gün ne yapıyorsunuz9
- hiç bir bayanla seksting yaptınız mı7
- arda ilaldı2
- jitem terör örgütü2
- kürt halkı ve türkiyeli halkları2
- aziz ihsan aktaş davası2
- 24 ağustos 2026 türkiye macaristan voleybol maçı3
- şeyhlerin vatana millete faydası3
- islam barış dinidir22
Elalemin ingiliz'i üniversitelerinde metafizik kürsüleri kurarken çoğunluğu müslüman olan bir ülkede cinlerden bahsettiği ve insanlara yardım etmeye çalıştığı için yerin dibine sokulan adam. Yaşadığı her sıkıntıyı büyüye, musallata bağlayan bir ruh hastası değilim tabi. Ama çıkıp cin musallatı diye bir şey yoktur, cin diye bir şey yoktur, büyü ne ya tarzı çıkışlar yapmak cehalet göstergesidir. Kendi başıma gelmediyse de şu an karşımda oturan annem büyü yüzünden üç çocuğunu kaybetmiş, ölümün eşiğine gelmiş. Babam ve amcamın da büyü belasından neler çektiğini biliyorum. Onlardan evvel soyumun dayandığı ama benim hiç görmediğim dedemin mezarlık yolundan atına alıp eve getirdiği keçinin gecenin bir vakti ahırın orta yerinde boylu boyunca uzanmış kefenli bir mefta halinde evden çıkarıldığını da biliyorum. Diyelim ki dedem ağır şizofrendi. Ama ben bir ev dolusu insanın anlattığı şeyden bahsediyorum burada. Cin, büyü ve metafizik alem gerçektir. Ben Serkan kiremit gibi insanların "cinci hoca işte ya." benzeri söylemlerle küçümsenmesini saçma buluyorum. Metafizik alemi, 21. yüzyılda olmamızı gerekçe göstererek reddetmeyi de dibine kadar aptallık olarak değerlendiriyorum. Çünkü bazı şeylerin zamanı yoktur, şeytanın ya da cinler aleminin varlığı kıyamet kopana kadar devam eder. Ben bugün de birisiyle telepati kurabilirim, 100 sene sonra başka birisi aynı telepatiyi kurabilir. Zihin gücü sadece bilim yapabilmeye tahsis edilmemiştir. Yaratılan tek alem insanlar alemi değildir. Buna islam'a ya da herhangi bir başka dine inanmayan insanlar da itiraz edemez. Çünkü gözleriyle görmediklerinin yanında bir de hayvanlar ve bitkiler alemi vardır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar