bugün

bir erkeğin evlenmeme nedenleri

5 ay sonra 33 yaşında bir bekar olacağım için sanırım bu nedenleri açıklaması gerekenlerden biri ben oluyorum. Hazırsanız başlıyorum, aşama aşama gideyim ki bu engellerden birini geçsem hangisine takıldığım anlaşılsın.

1- insanları tanımak için çok çaba sarf etmiyorum.
2- Bugüne kadar hayatıma giren kadınların çoğu ile kafamda evlilik kurdum, eğlenceli bulmadım.
3- Evlenmek daha çok insanla görüşmek, zaman geçirmek anlamına geliyor. Bu benim tarzım değil. Kayınçodur, Kayınpederdir, eniştedir, bacanaktır. Kendi akrabalarımla bile aram yoktur. Dostoyevskinin söylediği gibi "akrabalar arasında zorunlu bir sevgi bağı vardır. Oysa sevginin önce hak edilmesi gerekir. işte bu yüzden akrabalar arasındaki sevgi samimiyetsiz ve iğrençtir." işte tam olarak özeti bu.
4- Maddi bir yük ve hayat planlamasında +1 kişilik daha düşünmek yorucu. Ayrıca yaşadığımız toplumun kadını adeta bir hediye bir eşya gibi sunması ve karşılığında beklentiler pazarlıklar içine girmesi midemi bulandırmıştır. Böyle birileriyle karşılaşmak çok sürpriz olmayacaktır.
5- Özgürlüğün kısıtlanması.
6- Hiçbir heyecan verici yanı olmaması. Pek çok insanın sadece çocuk için evlendiğini düşünmüşümdür hep. Belki bir gün sadece bunun için evlenebilirim bende.