bugün

geceleri uyutmayan şeyler

Dün gördüğüm kız.

Memleketime geldim. Geldiğim ilk günün sabahında bir arkadaşım banka işlemlerinde ona eskortluk etmem için beni evden çıkardı. Bankaya gittik sonra da tost yedik. Tostçu'nun ilerisinde yeni bir kafe açılmış. Garsonları hep kızdı, yüzlerine bakmadım fakat birinin kalçalarına gözüm takıldı, nedense aklımda o güne dair sadece şekilli bir kalça kalmış. Erkeklerin göte odaklanma diye bir olayı var ne yazık ki, görünce birkaç saniye bakıyorsun.
Ertesi gün birkaç arkadaşım daha gelmişler memlekete. Hep beraber o kafeye gittik. Otururken bir garson dikkatimi çekti. Esmer, boyu kilosu yerinde sakin bir kız gibiydi. Kalçalarına bakarak teyit ettim bu dünkü kızdı. Çok bir etkileşimimiz olmadı fakat hesap öderken biraz konuştuk. Söze o girdi daha doğrusu ben de birkaç cevap verdim, sonra kolay gelsin diyerek çıktım mekandan.
Ertesi gün yani bugün, o kızı yeniden görmek için bir daha gittim o kafeye, bu sefer de bakıştık bir kere sanırım. Canım istemediği halde etkileşimde bulunmak için saçma sapan birkaç şey sipariş ettim. Kızı fazla düşünmeye başladığımı da o anda farkettim. içimde ciddi ciddi kızı kahve içmeye davet et diyen bir ses vardı. Fakat yapamam, biliyorum. Üşendiğim için mi yoksa utandığım için mi bilmiyorum, hayır cevabını almaktan korktuğum için mi yoksa daha önce hiç böyle bir şeyi yapmadığım için üzerimde olan o tecrübesizlikten dolayı mı onu da bilmiyorum. Zaten yapsam ne farkedecek diye düşünüp kendimi rahatlatmaya çalıştım. 10 gün sonra döneceğim üniversiteye. Mesafe ilişkileri de yürümez ki zaten. Hem belki sevgilisi var? Ayrıca kafede çalışma saatleri de yoğun oluyor ne ara içeceğiz bu kahveyi, evet dese bile?
Kaybediyorum, kaybetmeye de mahkumum. Hiç risk almayarak yaşayacaksam ne anlamı var? Başka insanların hakkını yiyormuşum gibi hissediyorum. Elimde olan o kadar çok imkan var ki. Yakışıklıyım (öyleymişim, insanlar öyle diyor) ağzım laf yapıyor, komiğim de yeri geldiği zaman, kilolu değilim çok kısa değilim, maddi durumum da iyi. Bunlara sahip olamadan yaşayıp ölen insanlar var. Bu özellikler elinde olsa çok büyük atılımlar yapacak insanlar var ve ben bunları kullan(a)mayarak o insanların hakkını yiyorum. Neyse duşa gireyim de sırtımı fayansa dayayıp yavaşça aşağı doğru çökerken ağlayayım biraz.