bugün

üç alevi öldüren cennete gider

doğruluğu tartışılan sözdür. şu aşamadan sonra 2 seçenek var.

kesin doğru: temsil ettiği dini, yolundan gittiği peygamberi ve en önemlisi inandığı allah ın asla kendisinden istemediği birşeyi yaptırdığı için hesap günü bir tarafına birşeyler girecek imamın provakatör olduğu gerçektir. ayrıca bu adama inanıpta insan öldüren müslüman(!) kişiler de bence sadece kendini müslüman sanmaktan öteye gidemiyor. elhamdülillah müslümanım demekle müslüman olunmaz!

yalan: bu durum ise daha da kötü bir neticeye varıyor. biraz açmam gerekirse, gözgöre göre irak taki gibi bir mezhep çatışmasına sürüklenmek isteniyor olabilir türkiye. aleviler sunnilerden nefret ediyor bu uydurma söz ile, sunnilere kız vermiyor onlardan kız almıyor. sunniler ise aleviler kendi içine kapalı bir toplum olduğu için onlar hakkında sürekli dedikodular** yayıyor. buraya kadar anlattıklatımın herkese mantıklı gelmesi gerekir. eğer bu söz yalan ve alevi kaynaklı bir uydurma ise; herkese koyun diyenler koyun olmuş olmuyor mu? bu soru yüzleşilmesi gereken bir sorudur.

son olarak o kadar çok alevi arkadaşım olduki birçoğu birbirinden farklı karaktere sahipti. tıpkı senin benim gibi olan sunnilere benziyorlar. yıkanmayanına rast gelmedim. ablasına anasına kardeşine sarkıntılık yapanı görmedim *. falan fişman işte. fakat birçok alevide tek ortak yön, bizi sunniler yaktı. maraş, sivas yada kayseri fark etmez hepsi alevi düşmanı diyorlar. hatta bazısı o kadar olayın o kadar etkisine girmişki aramızda geçen bir dialog şu şekilde idi.

- x şunu yapsana allah aşkına.(bana silgiyi ver gibisinden basit ve kolay bişey denilir)
+ onun için yapmam.
- hö.
araya bi kız girer ve olayın en berbat kısmı gerçekleşir,
* ali için yap x.
+ tamam yaptım.

bu gerçek dialoga göre bu çocuk alevi ama ateist. yani allahın aslanı hz. ali ye inanıp onu yaratan tanrıya inanmaz. ancak bu durumu bütün alevilere genellemez akıllı bir insan.

bir dialogda orta okulda geçmişti alevi olduğunu bilmediğim bir arkadımla.

- yav sana bişey diyecem?(ürkek bir yüz ifadesi vardı çocukta)
+ söyle.
- söyleyecem ama benimle arkadaşlığını bitirme.
+ hö tamam.
- ben aleviyim.
+ ee bu mu yani?

işte bu gerçek örnekte alevilerin sunniler tarafından birazcık hor görüldüğünün kesin kaynağıdır. küçücük çocuk alevi olduğu için arkadaşlarının kendisini hor göreceğini sanmıştır.

sonuç olarak; gerçekte olsa yalan da olsa nifak tohumları aramıza atılmaya çalışıldığını her aklı başında birey görebiliyor sanırım. belki savaştık yıllar önce, belki birçok kişi katlettik tarihimizde ancak artık birlikte aynı coğrafyayı paylaşmayı öğrenmemiz gerekir. yani geçmişte yaptığımız hataları günümüze taşırsak aydın mı oluruz yada çok mu akıllı oluruz veyahut koyun olmakta mı çıkarız?

saygılar.