bugün

aşırı zor matematik sorusu

arkadaşlar açılın ben matematik öğretmeniyim açıklayayım;

şimdi birçok varyasyonla bunu sağladığınızı düşünebilirsiniz. ama asıl sıkıntı burada başlıyor nüfus memuru bu kadar bilgiyle kızların yaşını buluyor. demek ki bu ihtimallerin hiçbiri olmuyor. çünkü nüfus memuru net bir şekilde kızların yaşlarını hesaplıyor. soruda bu söylenmiş. Sonrasında ise yaşları toplamı kapı numarasına eşit denmiş ama bu bilgi tek başına yeterli gelmemiş. Demek ki bu ihtimali sağlayan birden fazla olasılık var. Yani 3 sayıyı çarpınca 72 olacak toplayınca da iki ihtimaldeki sayılar birbirine eşit olacak.

bu ihtimaller de;
6-6-2 ( dikkat ettiyseniz iki ihtimalde de yaşlar toplamı birbirine eşit. Nüfus memuru bu yüzden yaşlarını bulamıyor)
3-3-8

babası büyük kızım dedikten sonra da nüfus memuru iki kız 6 yaşında olsa büyük olan olmaz amk diyerek ilk ihtimali eliyor. olay bundan ibaret.

Eğer sizin dediğiniz gibi mesela 3-4-6 olsaydı nüfüs memuru yaşları toplamının kapı numarasına eşit olduğunu bildiği için zaten emin olurdu.

Ayrıca büyük kızım dedikten sonra yaşlarını buluyor. Demek ki büyük kız hangisi bilmiyor e büyük kızın hangisi olduğunu bilmiyorsa ki sizin verdiğiniz değerlerde hep büyük kız belli çocuklardan ikizler var demektir.

3+4+6=13

Toplayınca 13 çarpınca 72 olan başka sayı değeri veremiyorum. Ama nüfus memuru emin değil üstüne büyük kızın çikolata yediğini öğreniyor 3,4,6 için bu bilgiyi istemek gereksiz bir şey çünkü başka bir ihtimal yok. Ama orospu çocuğu nüfus memuru bu bilgiyi aldıktan sonra yaşlarını buluyor.

Neyse anlamıyorsanız boş verin herkesin bir kapasitesi var nihayetinde siktir etmeyi de bilmek lazım.