bugün

2 ağustos 2018 amerikanın uçaklarımıza el koyması

dönemsel amerikan hükümetinin ve dolayısıyla trump'ın izlediği politikanın bir göstergesi gelinen nokta. adam deli dolu, ırkçılığa varan milliyetçi söylemler ve en tuhafı ise dünyanın tartışılmayan tek yegane süper güçüymüş gibi hareket ediyor.

kendi içinde bu tür hareketlerle sürekli suni gündemler oluştursa da tartışmaların odağındaki isim olması da kaçınılmaz oluyor. bu hal bazı anlar öyle noktalara geliyor ki melania trump tarafından dahi eleştirilen isim olması kaçınılmaz hale geliyor.

gel gör ki dünyada aynı siyaseti izleyen bir diğer lider rte. aynı popülist yaklaşım, aynı olur olmaz eleştirel yaklaşım, aynı gereğinden fazla reaksiyon ve aynı sadece lafta kalan söylemler.

trump nasıl iran'ı, kore'yi, almanya'yı hedef alıp akabinde tutarsız biçimde oturduysa; rte de israil'i, ab'yi, abd'yi ve hollanda'yı hedef tahtasına oturtup akabinde sıfır yaptırımda kalmıştır.

abd uçakları vermese bile ödenen meblalar geri alınır. uluslar arası antlaşmalarda bunların yer aldığı satır başları elbette vardır.

çok da şeapmayın yanisi.
asıl düşünmemiz gereken dış borç, cari açık, dövizin zirve yapması, borsanın yerlerde sürünmesi ve seks yüzüklü evlatın ekonominin içine etmesi.