bugün

galatasaray a yardim kampanyasi

''arsayı devlet veriyor oh ne ala..'' diye ağlaşan kesimin ilgili yorumlarını anlamakta zorluk çektiğim kampanyadır.. yorumların salaklığını kavrayabiliyorum, anlamadığım nasıl bu kadar cahillik içinde kulaktan dolma bilgilerle ortaya çıkabilecek medeni cesarete sahip oldukları..
bu yorumları yapanların genelde ezeli rakibimiz taraftarı oldukları varsayımından yola çıkarak, kontracevabımı ''siz önce kendi silah kaçakçısı başkanınıza bakın lan millete vatanseverlik taslamadan önce..'' savına oturtabilirdim, kimse de bir şey diyemezdi.. ama öyle yapmayacağım.. her kalitesiz adam yüzünden bütün bir camiaya hesap soracak kadar ne oldum delisi değilim..
sadece en hafif ifadeyle bir yanlış anlaşılmaya ışık tutayım kendimce.. devletin galatasaray'a verdiği seyrantepe arazisi işletme terimiyle bir karşılıklı anlaşmadır.. devlet, kendisine tutarlı bir projeyle gelen güzide kulüplerinden birine bu araziyi tahsis ederek, o kulübü o arsada bir spor kompleksi yapmaya teşvik etmektedir.. bu inşanın gerçekleşmesinde devletin kuruş yardımı, tabi ki, olmayacaktır, galatasaray kulübü kendi kaynak ve imkanlarıyla bütün bölge halkının yararına olacak bu kompleksi bitirecek ve hizmete açacaktır..
herkesin bildiği, en azından bilmesi gerektiği, üzre, belli başlı yapılar, örneğin futbol statları, parasını verip futbol izlemek dışında hiçbir işe yaramıyor olsalar dahi (ki bu örnekte bu durum geçerli değildir şu an görünene göre) hele de büyük bir kulübe tahsis edilmişseler, yapıldıkları yerde büyük çapta bir gelişim sağlayacaklarından, halkın, dolayısıyla da belediyeler ve devletin sadece bir arsa elden çıkartarak elde etmeyi çok fena kabul edeceği maliyetleri taşırlar..
yarın öbür gün siz de kaçak olmayan bir projeyle gidersiniz, şehir dışı bir bölgeye de, siz de 'sömürürsünüz' o bayıldığınız devletimizi merak etmeyin.. yalnız dikkat edin devlet dairesine silahla almıyorlar..
yaşasın kan emicilik..