bugün

iran israil savaşı

iran'ın şansının olmadığı karşılaşma. Olayın bir çok yönü var aslında. ilk etapta siyasi müttefik olarak bakalım mevzuya. Herkesin dillendirdiği " Rusya, Çin iran'a dokundurtmaz! " iddiasından başlayalım. Öncelikle Çin... Çinin bugün en büyük para kapısı ABD. Çinde üretim yapan da en çok amerikalılar. Üretimden kastım herşey. Sanayisinden,hizmet sektörüne. Ve yine Çin'in mallarını sattığı ülkelerin başında ABD var. Bu durumda Çin iran için asla ama asla ABD ile ters düşmez.Ancak yapmayın etmeyin diyebilir o kadar.
Rusyaya gelirsek...
Rusya Sovyetler dönemindeki kadar güçlü değildir. Çevresine füze kalkanı kurulmuş bir Rusyanın kendi götünü kurtarmakla meşgul olması gerekirken iran'a el uzatamaz. El uzatabilir olsa Irak'a elini uzatırdı. Sonuç?Irak ABD kontrolünde.
Afganistan'a el uzatırdı. Sonuç?ABD Afganistanda.
Örnekler çoğaltılabilir.

işin skeri yönüne gelirsek.
Günümüzde hava kuvvetleri olmayan ya da güçlü olmayan her ülke girdiği savaştan yenilgiyle, ağır bir yenilgiyle çıkmaya mahkumdur. iran elindeki ne uçak sayısı ne de niteliği israil ile boy ölçüşemez. Şah döneminden kalma bir envanterledir iran. Orta doğuda Türkiye, Mısır,Suudi Arabistan, israil gibi ülkelerin ordularının yanında adı bile geçecek seviye değildir.
Nerede kalmıştım? Hava kuvvetleri...
israil dünyanın en büyük 3. büyük ve MODERN F-16 filosuna sahip olmakla beraber yine çok sayıda F-15 e sahiptir. Ayrıca çok önemli bir artıya.. Gece uçuş yeteneğine.
iran ordusunda gece uçuş kabiliyeti yoktur. Zaten bu kabiliyete dünyadaki her hava kuvvetleri de sahip değildir. Olay havada bitiyor aslında.Bir ülkenin can damarları nereleridir?
Askeri üsleri, barajları, santralleri, üretim tesisleri vs. Tüm bunlar vurulduğunda bir ülke ne yapabilir? Sonuç bellidir. Hiçbirşey! israil ordusu yoğun hava taaruzuyla iran'ın tesislerini vurabilecek güçteyken iran'ın buna karşı hiçbir kozu yoktur. Evet hiçbir kozu. israil tesislerini vurduğu zaman ancak izleyebilecektir. Bu bir zafer midir? Evet mutlak bir zaferdir. Bir devletin tüm yatırım ve birikimlerinin yok edilmesi. Yeni doğmuş bir bebeğe çevrilmesi. ihtiyaçlarını üretemeyen, dış yardımlara aç bir duruma getirilmesi. işgal devri bitti, israil iran'ın topraklarını istemez o topraklara açılması zaten anavatan üzerindeki insanlarına ekonomik yük getirecektir.
Bu yukarıda yazdıklarım kimi cahil insanlar tarafından özentilik olarak nitelendirilmektedir ama gerçekler acıdır. Ve acıtır.iran halkı bir sabah kalktığında birleşmiş milletler kamyonlarına ulaşmak için birbirini ezecek bir duruma gelecektir belki de.
Savaşla ilgili bir diğer başka mevzu iran'ın silahlarıdır. Yine insanların din ile ne çabuk kandırıldığını buradan anlayacaksınız.Klasik sözler
"iranda bi nükleer var atsa israil biter"
Afedersiniz ama bir nah biter çekmek istiyorum. ilk olarak iran Uranyum zenginleştirme aşamasındadır. Nükleer santral demek nükleer silah demek değildir ve bu zenginleştirme 15-20 yıl alacaktır iran için. iran için bunları diyenler israil'in 200 nükleer başlığı olduğunu ve bu başlıkları iran'ın her köşesine taşıyacak hava kuvvetleri ve balistik sistemlerinin olduğunu unutmaktadırlar. Kaldı ki bu iranda nükleer var abicim şeklinde konuşan bilgisizlerin bu hayali gerçek olsa bile israil'e füze değil leblebi atamazsın öyle kolay. irandan israile yollanacak füzeler önce Iraktaki ABD nin Iraktaki yüksek irtifa hava savunma sistemleri daha sonra da israil hava savunma sistemlerini karşısında bulacaktır. Fakat böyle bir saldırı iran'a karşı yapıldığında iran'ı bu saldırıdan koruyacak hiçbir cihazları bulunmamaktadır.

Bir diğer bolca dillendirilen tez mi iddia mı ne diyim bilmiyorum:
"iranda şahab füzesi var"
insan füze lafını duyunca irkiliyor değil mi. OOOV FÜZE! Ama ürkmeye gerek yoktur. Füze değersiz bir araçtır. Önemli olan füzenin taşıdığı başlıklardır. Nükleer başlığın olmadığı sürece uzun mesafeli taaruzlarda hiçbir işe yaramaz. Sen israil'e 1o tane şahabfüzesi attığın takdirde sana geri dönüşümü binlerce tomahawk olacaktır. Yine belirtmek isterim ki Hava Savunma Sistemleri bunun içindir. Özellikle israil'in Arow-II sistemi son derece başarılıdır.

Personel teçhizat ve kabiliyeti açısından da iran asla israille baş edemez. israil piyadeleri AK-47 kullanırken israil askerleri tüm eklentileri üzerinde olan(ACOG,RDS,Bomba atar,IR görüş vs) M4A1,TAR21 gibi en modern silahları kullanmaktadırlar.

inanç tek başına bir anlam ifade etmez.Tepende Avcı uçakları gezerken tüfekleri dik koyup üstüne oturman gerekir zira başka hiçbir işe yaramayacaktır.

ABD-iran mevzuusuna girmeme bile gerek yok. Burada yazanlardan çok daha vahim bir durum söz konusudur iran için. iran peşinden koşan , iran'ı kurtarıcı sanan cehalet yolcularına selam olsun.

Edit:
bir edite gerek duydum bir yerleri atlamışım çünkü. müslümanlar herkesi yener iddası var ya, hani hizbullah hah o çok komiktir. Zira ölen 96 israil askerine karşılık halk arası deyimle hizbullahın abir sürü mevzisi vurulmuş çok sayıda hizbullah "teröristi" öldürülmüştür. Hizbullah yalanları maalesef ki insanlar üzerinde çok büyük etki yapmaktadır önası ağlatılmıştır örnek isteyenler israilin hastahane operasyonunu izlesinler,hizbullahın israil askerlerini sıkıştırdık dedikleri yerde hizbullah militanlarının nasıl öldürüldüğünü, hastahanenin nasıl ele geçirildiğini görsünler. IDF harekat videolarından öldürülen yüzlerce hizbullah teröristlerini de görebilirler. Dağıtılan mevzileri görsünler.Lübnan alt yapısı yok edilmiş,askerine hizmet ettirilmiş,başbakanı ağlatılmıştır. Bol tatminli günler.Ha bir de Rusya müdahale eder israil silinir diyenlere ABD diye bir ülkeyi hatırlatmak isterim. Rusya önce evinin önünü süpürsün.