bugün

iç çamaşırı gibi cep telefonu değiştirmek

daha çok dikkat çekmeye ve bu suretle karşı cinsle kaynaşmaya çalışan sivilceli ergenlere has, saçma sapan davranış, bir nevi dallamalık.

ekranı renkli telefon çıktı saldırdın. kameralısı çıktı alıncaya kadar gözüne uyku girmedi. megapiksel kameralı dediler eline tuzluğu alıp koştun. ultra megapiksel kameralısı çıktı deseler sabah emekliler maaş kuyruğuna girmeden sıraya gireceksin cep telefoncusunun önünde.

mal mısın lan sen? daha önce aldıklarınla kaç fotoğraf çektin, çektiysen çektiklerini ne yaptın? adı cep telefonu da olsa telefon konuşmaya yarayan bir alettir! yok efendim sim kart hafızası bilmem kaç megabaytmış, yok hafıza kartı hediyeliymiş. gören de casuslukla iştigal ettiğini, sürekli çok gizli resimler çektiğini, onları hafıza kartında depoladığını sanır. annenin babanın büyük fedakarlıklarla verdiği harçlıkları böyle boktan bir sebeple çarçur etmek ne haddine?

artık akıllanmanın vakti geldi de geçiyor. her yeni çıkan modeli almak zorunda değilsin. hem yıllardır öyle yapmakla ne geçti eline? bu sayede bir kız arkadaşın mı oldu, abazanlıktan mı kurtuldun? kurtulamazsın. artık kızlar da akıllandı, senin gibi mallara bakmazlar. adam ol adam!

sırf modaya uymak adına salakça davranan, kıçında don yokken yeni çıkan her cep telefonuna sahip olmak uğruna günlerce aç gezmeyi göze alan beyinsiz mahluklardan oluşan toplumlar, muasır medeniyetlerle aralarındaki yüzyıllık farkı kapatma hedefinden uzaklaşmaya mahkumdur.