bugün

Üretken ve parası olmayan halkımızın "alo" dışında herşey için kullanıdığı gösteriş emaresi olan cep telefonları konusunda hayatından kısma pahasına yapar bulunduğu davranış biçimi.
(bkz: eskisi kadar değil işler kesat)
Bunu yapan insanlar ya çok zengin, ya çok aptal ya da donlarını 3 senede bir degiştiriyordur.
daha çok dikkat çekmeye ve bu suretle karşı cinsle kaynaşmaya çalışan sivilceli ergenlere has, saçma sapan davranış, bir nevi dallamalık.

ekranı renkli telefon çıktı saldırdın. kameralısı çıktı alıncaya kadar gözüne uyku girmedi. megapiksel kameralı dediler eline tuzluğu alıp koştun. ultra megapiksel kameralısı çıktı deseler sabah emekliler maaş kuyruğuna girmeden sıraya gireceksin cep telefoncusunun önünde.

mal mısın lan sen? daha önce aldıklarınla kaç fotoğraf çektin, çektiysen çektiklerini ne yaptın? adı cep telefonu da olsa telefon konuşmaya yarayan bir alettir! yok efendim sim kart hafızası bilmem kaç megabaytmış, yok hafıza kartı hediyeliymiş. gören de casuslukla iştigal ettiğini, sürekli çok gizli resimler çektiğini, onları hafıza kartında depoladığını sanır. annenin babanın büyük fedakarlıklarla verdiği harçlıkları böyle boktan bir sebeple çarçur etmek ne haddine?

artık akıllanmanın vakti geldi de geçiyor. her yeni çıkan modeli almak zorunda değilsin. hem yıllardır öyle yapmakla ne geçti eline? bu sayede bir kız arkadaşın mı oldu, abazanlıktan mı kurtuldun? kurtulamazsın. artık kızlar da akıllandı, senin gibi mallara bakmazlar. adam ol adam!

sırf modaya uymak adına salakça davranan, kıçında don yokken yeni çıkan her cep telefonuna sahip olmak uğruna günlerce aç gezmeyi göze alan beyinsiz mahluklardan oluşan toplumlar, muasır medeniyetlerle aralarındaki yüzyıllık farkı kapatma hedefinden uzaklaşmaya mahkumdur.
(bkz: iç çamaşırını hiç değiştirmemek)
SAdece uludağ üniversitesi öğrencilerinin yıllık cep telefonu değiştirmek için harcadıkları praryla bu öğrencilerin çalaşabileceiği en az 10 işyeri açılabilir diye düşündüren hadisedir.
ülkemizde cep telefonu bir üst kimlik göstergesi sayıldığı için normal görülmesi gereken sapkınlıktır. sapkınlıktır, diyorum zira bacak kadar veletlerin elinde dual bantlı bilmem neli milyarlık telefonları görüyorum oyun oynuyorlar sadece. o telefonları ellerinden alıp; titreşim moduna getirip ebeveynlerinin makatına sokasım geliyor. yapsam ertesi günün gazete manşetlerinde 'cep telefonu sapığı' olarak yer alacağım tabiatıyla!
(bkz: şerefsiz basın bunu da yazın)
(bkz: 6 senedir 3310 kullanan insanlar)

donların durumunu siz düşünün.
bazen bir imaj, o imajı yaratmak için harcanan paranın yüzlerce katını kazandırdığından, bu gibi şeyleri sevdiği ve bir değer ölçüsü olarak baktığı anlaşılan kişiler ile iş yapılması amaçlı ziyaretlerde içinde bulunulması kazançlı olabilen davranıştır.
(bkz: ye kürküm ye)
yok fotoğraf çeksin ,yok pikseli yüksek olsun, ben tv seyretmek istiyorum, müzik dinleyesim var gibi telefondan konuşmak hariç herşeyi bekleyen insanların doyurulamayan aç gözlülüklerinin getirisi tutumdur ,ayrıca bu insanlar oturdukları yerin masasına telefonlarını koyarlar ,bir nevi statü belirleyecisidir o telefon, zengin olduklarını sanmayın günlerce aç kalıp almışlarıdır o telefonu.muhtemelen yarın da değişecektir.
evet iddia ediyorum muhtemelen dünya üstünde sadece türkiye'de vuku bulan olay. milletimizin çoğu sonradan görme olduğu için cep telefonlarını bir zenginlik, bir prestij göstergesi olarak görmekte. elin milyarderleri dandik kapaklı motorola'ları kullanadursun, bizim inşaat işçisi de bütün parasını verip akabinde bir de borca girip nokia n95, nokia 8800 sirocco falan alsın. o da yetmesin üstüne gene kallavi bir alet alsın. sonra vay kredi kartını ödeyemiyoruz, devlet bize yardım etsin. oldu anasını satayım...
(bkz: akıl fikir)
(bkz: ayranı yok içmeye tahtı revanla gider sıçmaya)
eğer donla bağlantı kuruyorsak, bazı insanlar için çok uzun geçen zaman kesiti.
iç çamaşırı giymeyen yeni nesil seksi görünümlü içi çürümüş kızların -hayliyle- yapamayacağı değişim.
bunu yapan abartmıştır o ayrı konu ama eskiden bu tür deyimler için çorap kullanılırdı ne ara don küloda döndü bu işler.

(bkz: iç çamaşırı)
(bkz: göt)
(bkz: uydurma)
sürekli cep telefonu değiştirmek nasıl bir duygudur ancak yaşayanlar bilir.
bu durumu yaşayan yazar arkadaşların da, konu hakkında bizleri aydınlatmalarını temenni ederiz.

ancak dışarıdan bakıldığında, gösteriş ve hava atmak amaçlı olduğu zannediliyor. ve bu kişilere kompleksli insan, gözüyle bakılıyor. doğru mudur, yanlış mıdır bilinmez.
araç değil amaç olmuştur onlar için.