bugün

bir türlü devrim yapamayan türk solcusu

toplumun binde beşlik, hadi taş çatlasın yüzde birlik kesimini oluşturan devrimperver solcu türklere getirilen bi eleştiri. ama amacı ne anlayan beri gelsin.

asla devrim yapamazsınız, çünkü savunduğunuz saçmalığa çoğunluğu inandıramazsınız mı? okuma yazma oranının bile yerlerde süründüğü bi halkın suçu mudur bu fikirlere saçmalık denmesi, yoksa solcunun mu tartışılır.

asla devrim yapamazsınız, çünkü beceriksizsiniz, oysa her şey sizin lehinize mi? e alakası yok, bunu söyleyen de biliyor.

asla devrim yapamazsınız, çünkü zaten fikirlerinizden paso dönüyorsunuz mu? e işkencelerde, katliamlarda vs ölen devrimci sayısı kaç.. paso sonradan dönen insanlardan laf açılıyor ama sistemin zaten dönen insanları yükselttiği, bu yüzden onların göz önünde olduğu, fikirlerinden dönmeyen aşırı bi çoğunluk olduğu (gene o yüzde birin içinde ama, yani çoğunluk dediysek bile sadece o küçük yüzde içinde) gerçeği gözardı ediliyor.

asla devrim yapamazsınız, çünkü bizimle savaşmaya gücünüz yetmez mi? ha bak bu doğru, o kadar çoğunluksunuz ki çoğu solcu siniyor bi süre sonra, nahalet olsun diyerek. kendimi de bu sinenler arasına dahil ediyorum mesela.

peki ama bu lafı diyenler tarihte hangi insanlarla aynı kulvardalar hiç düşündünüz mü?

misal, spartacus'e "asla köleliği kaldıramazsın" diyenlerle,
misal, galileo'ya "asla dünyanın yuvarlak olduğuna insanları inandıramazsın" diyenlerle,
misal, atatürk'e "asla bu ülkede saltanatı hilafeti kaldıramazsın" diyenlerle,

tıpkı tarihteki bütün aydınlık insanlara karşı gelen çoğunluklarla aynı kategoride olduklarını göremiyorlar mı acaba.. çoğunluk olmak uzun zamandan beri doğru olmakla özdeşleştirilmiş bi kere.. yıllar sonra utanç içinde hatırlanacak olsalar da.