bugün

siyonistler filistini işgale hazırlanıyor

Beni çok fazla enterese etmeyen. Fakat bu konuda da hakları olmadığını düşündüğüm durum

1. Entry deki arkadaş Filistini sattı filan derken kendince mustafa Kemal Paşa ya çarptırmaktadır.

Bi kaç sözüm olacak. Birincisi, Mustafa Kemal Paşa Filistin cephesinde lojistik yetersizlikten, düşmanın ezici sayısal ve teçhizat gücünden, bölge araplarının yani bölge halkının ingiliz yanlısı tutum sergilemesinden dolayı geri çekilme kararı almış ve çok uygun standartlarda başarılı bir ricat uygulamıştır. Kendisi Türk tarihinde ricat yapan ilk komutan olmadığı gibi, savaşta ricat etmek onun Filistin i sattığını göstermez. Eğer ordunu kaybetme riskin varsa ve bu anavatanın son kale savunması değilse, ordunu bi sonraki cepheyi koruyabilmek ve veya uygun durumda taarruz edebilmek için bir geri safa çekersin.

ikincisi, vatansever, dinsiz bir Türk vatandaşı olarak çok sevdiğiniz Arap topraklarının kaybolması tarihi bakımdan bir Türk imparatorluğu kaybolduğu için beni üzse de, dönem şartlarında klasik imparatorluklar zaten doğası gereği dağılma sürecine girmiş, ulus devletler ortaya çıkmış Osmanlı da bu yeni dünya düzeninden nasibini almıştır. Yani bunu bir faninin ölümü gibi düşünebiliriz.

Üçüncüsü islam dünyası filan açıkçası sikimde değil, kemal Atatürk ün de değildi. Kemal Atatürk kendini yalnızca Türk ulusuna adamış vatansever bir Türk subayı ve Türk tarihinin gördüğü en kudretli Başbuğlardan biri, aynı zamanda en zeki, en öngörülü halaskarlardan biridir.

Kemal Atatürk, Arap topraklarındaki ihaneti görmüş, osmanlı bürokrasisinin, arap coğrafyasını ve halkını, sırf peygamber ırkı diye türklerden üstün tutuşunu görmüş ve bölgeye karşı bir kinle yoğrulmuştur. Kendisinin şöyle bir sözü vardır. Artık Türk evladı Arap toprakları için canını feda etmeyecektir.

Burası laik bir ülke. Bu ülkenin Müslüman askeri olduğu kadar dinsiz askeri de var. Bkz ben. Bu ülkenin ordusunun vizyonu Türk vatanını, cumhuriyetini ve istiklalini korumaktır. Bu ülkenin askerinin ettiği yemin "icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatını feda eyleyeceğine" namusu üzerine ettiği yemindir. Din, Allah, kitap, ümmet için ve veya sevgili peygamberinizin, çok sevdiğiniz kutsal (!) toprakları ve mirasını korumak için değildir. Türk milletinin kutsal toprağı kendi vatanıdır. Böyle düşünülmelidir. Bireysel inançlar, toplumun dini inancı, Türk dış politikasına yön veremez. Bu ülke akılcı bir şekilde, Türk vatanının ve milletinin çıkarlarına uygun yönetilmelidir. islam dünyası kesinlikle, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, Türk cumhuriyeti ve istiklali kadar kutsal sayılmamalıdır.