bugün

gıda şirketlerine sesleniyorum

bir hususta kendilerine seslenmek istiyorum dediğim başlık.

olay şu: malum dolar kuru hemen hemen her şeyin fiyatına etki ediyor. Yaptıkları zamları bir yerde anlıyoruz. Bir sürü insan çalıştırıyorlar kar etmeleri lazım ayakta kalmak için. Fiyatları da makul tutabilmek adına ürünlerinde gramaj oynamaları da yapıyorlar, yapmak zorunda kalıyorlar falan filan.

Peki neden kimse sağlığı bozmayacak şekilde ambalaj tasarrufuna gitmiyor? Neden hala en kaliteli baskılarla ürün ambalajı kullanıyorsunuz? neden ambalaj maliyetinden ödün vererek(tabi insan sağlığını bozmayacak şekilde, mesela çoğunluğu şeffaf olan ambalaj gibi.) fiyatlarınızı daha makul tutmuyorsunuz? Ne olur yani yapamaz mısınız? Neden korkuyorsunuz? Satış rakamlarınız kötü mü etkilenir? Kalitesiz mi algılanmaktan korkuyorsunuz? Büyük gıda ve/veya şirketleri ambalajdan kazandırabildiğini gramaja eklese kötü mü olur! Eski günlerdeki gibi Depozitolu Geri dönüşüm sistemi kursanız(En azından cam için) millet üç beş kuruşunu geri alabilse.

Dipnot: Asıl ciddi sorular elbette ekonomiyi kötü idare edenlere. o konuda endişeniz olmasın. Ben sadece millet daha az nasıl etkilenir onun kritiğini yapmak istedim.