bugün

kurşun geçirmez askeri çelik yelek

Kurşun geçirmez askeri çelik yelek oldukça hafiftir, 1 metreden dahi sıkılan kurşunları durdurabilir.

bkz: https://www.dailymotion.com/video/x5e47jf

Askeri çelik yelekler, kurşun geçirmez özel kumaşlardan üretilmektedir. Çoğu yeleğin içinde kurşun geçirmez çelik yelek plakası olmaktadır.

Gömlek altı çelik yelek modellerinde kurşun geçirmez levha olmamaktadır.

Ağırlıkları kullanılan malzemeye göre değişmektedir. Özellikle çelik yelek kaç kilo diye soranlar, net bir cevap alamayacaklardır. Çünkü yeleklerin ağırlığı kurşun geçirmez zırh gibi sabit değildir.

Kurşun geçirmez elbise kullanılan parçanın sayısına göre değişiklik gösterecektir.

En hafif çelik yelek modeli 300 gram bir ağırlığa sahiptir. Sonradan eklenen balistik yelek plakası, yeleğin ağırlığını arttıracaktır.

Kurşun geçirmez kıyafetler, oldukça pahalıdır. Fakat Çinli kurşun geçirmez kumaş üreticileri ile iletişime geçilerek, alibaba.com ve benzeri siteler üzerinden çok ucuza yelekler de ürettirmek mümkündür. Kurşun geçirmez elbise fiyatları kullanılan malzeme ve kalitesine göre değişiklik gösterecektir.

Çelik yelek yapımında kullanılan malzemeler de Çin'de daha ucuz olmaktadır.

Özellikle plakalı hücum yeleği, kompozit yelek, kurşun geçirmez mont, kurşun geçirmez çanta, kurşun geçirmez deri mont, titanyum çelik yelek, jandarma çelik yeleği, özel harekat yeleği, polis ve asker yeleği fiyatları çok daha uygun olmaktadır.

Kurşun geçirmez yelek yapımı ortalama 1 ila 7 gün arasında tamamlanmaktadır. Sahibinden satılan hazır yelek çeşitleri, aynı gün kargoya verilmektedir.

Ayrıca sahibinden satılık yelek daha ucuz olacaktır.