bugün

seçimlerde sandığa gitmemek bir tepki değildir

bugüne kadar hiç seçim kaçırmadım. para cezası var çünkü. konu bu değil.

hikmet, "abi haziran sonu bir foça yapar mıyız?" diye sorunca ben daha cevap veremeden belediye avukatı mehmet arkadaş boğazını temizleyip söz aldı;

"seçim var hiko ne foçası ne letafet meyhanesi allah aşkına. bak bizim insanımızın tavrı bile hatalı. adam, oy verecek kimse yok yeeaa deyip sandığa gitmiyor. güya tepki koyuyor gebeş. ama kazın ayağı öyle değil. seni gitmediğin sandıkta vermediğin oy 'düzen' lehine atılmış sayılıyor. senin atmadığın oy, bir anlamda 2 oya tekabül ediyor. demokratik hakkını kullanacaksan, tepki göstereceksen sandığa git geçersiz oy kullan. tepedekiler anlasın protestonu. söz gelimi ben entelektüel bir adamım ve iktidarından muhalefetine kadar herkesten yılmışım. protesto amaçlı sandığa gitmeyip farkındalık yaratacam. sen de düz bir adamsın. canın foça çekmiş seçim haftası ayarlayıp gitmişsin. ee ne farkımız kalıyor? siyasiler bu iki 'oysuzluktan' nasıl bir anlam çıkarabilir ki?"

mehmet yine proleter proleter konuşunca ürperdim."gideceksek Focantique'de yer ayıralım şimdiden ama sezonda pahalıdır" deyince konu dağıldı.