bugün

altay milli tankı

Otokar 90 dan beri zırhlı araç yapan ve yedi düvele satan deneyimli bir firma. Altay Tank prototipini 10 senedir Kore Tankını alıp geliştirerek tasarımını baştan aşağı yapan firma da OTOKAR.

FNSS de eski ve deneyimli bir firma Otokar kadar olmasa da daha düne kadar amerikan zırhlılarının patentini alıp yapmaktaydı.

BMC Kirpi denilen iSrail tasarımı aracı yüzde yüz yerli diye bizim millete kaktıran bir firma. Kamyon üreticisi...

Ve ALTAY tankını BMC üretecek... 3 senedir diyorum ve ne yazık ki haklı çıktım. Tıpkı Damatın üretttiği Bayraktar ın rakibi Karayel in hem de hiç kaza kırım yaşamamış olan karayel in tek bir sipariş geçmemesi gibi..

Neyse deneyimi bir kenara bırakalım.

OTOKAR yüzde yüz yerli

BMC ise

39% Alman
26% Turk
25% Katar
10% Malezya

şimdi kalkıp yerli tankımız diyecek kadar şerefsiz bunlar. Tasarımı yapmaya götü yemiyor. sevmediği adama yaptırıyor sonra da kalkıp mrap ı bile yapamayan yandaşına milyarlık ihaleyi kaktırıyor...

Her şeyi geçtim tasarımı yabancı yerliliği. Lan BMC lan bir bok yapamayan BMC... Neymiş tesis kuruyormuş falanmış filanmış. Arkadaş sanayii başka bir olaydır. Bok kadar firma deneyimiyle neler yapar bilemezsiniz ki OTOKAR FNSS de bok kadar değil yani...

OTOKAR ın tulpar ını görmezler giderler yarın BMC nin çakma tasarımlı paletli siktiriboktan aracını alırlar... Sonra da mantıklı açıklama yaparlar (alttaki yandaşlar gibi)

Birader açıklama yapma ... Yavşağım de, en erkek yavşak olursunç

Sonra vatan sonra millet lafları...

af edersiniz ama hasss.... tir oradan.