bugün

sözlük yazarlarının otobiyografileri

Sene 2001 peder bey istanbuldan memlekete ilk döndüğü anda naciz vucudumun ilk filizleri tomurcuklanmış. Bir köy ilkokulunda 8 seneyi, her kır çocuğu gibi haylazlikla devirdikten sonra, gurbet ele gitme vakti gelip çatmıştı. Fakirdik ama mutluyduk.. Nurcuların yurdunda, kalıp akşama kadar tuvalette camus okuyup şarap içiyordum -Bu arada camus, ruhsuz aptalın teki- Hiç uyumadan Sabahlayıp, namaz vakti ilk abdesti alan da bendim. Tüm cemaat nasıl hayırlı bir mümin olduğumu konuşur, cuma günleri imamın kürsüsünün arkasında, iki dizimin üstünde oturtulup back vaizĺık yapmam istenirdi. Böyle huylarım da vardır. Bende gelecek görüyorlardı.. Düzgün diksiyonum, henüz bir baritoncuk olan ses tonumla akici bir şekilde bana verilen texti okur, araya, kendi yorumlarımı ekleyince tüm takdiri toplardım.

Gel zaman git zaman derken Lise 2 nin körpe bir genci oldum. Sınıfın türbanlı bacılarından huriye ile bir niyaz dersinde yakınlasmistik. Okulun ücra köşelerinde Birbirimizin kulağına sureler üfürür, sıcak nefesimizin tene nüfuz ettiği anla mutlu olurduk.

Bir gün Kör şeytana uyup, sadece sarılıp öpmek suretiyle cima eylemeye karar vermistim. Ah! O Icimizdeki şeytan yok mu?

Huriyenin bakire ruhu karşımda heyecandan titrek bir hal almış, utanmış ve kış ayazından kurumuş dudaklarımı arzuluyor gibi duruyordu. Tüm bu atmosfere rağmen özenle okunmuş +9 türbanı aşkımıza engel oldu. Bir hikmetle açılmış duran Toplu iğne, yanagima biraz batınca birden geri çekildim. Sen büyüksün yarabbi! Bu hikmeti ona belli edip, kör kütük bir inançla dolmasını istemiyordum. Bu kadarı kafiydi.

Bir imamhatipli olduğum için, çevrem, henüz fikirleri olmayan, saf ve tüy bıyıklı sabilerden oluşuyordu. Bu yüzden abdesthanenin yanındaki tuvalette rahat rahat sigara içebiliyordum. Hocalar, böyle bir kafirligi yapacağımızı aklina getirmediği için kontrol etmiyorlardı. Allah affetsin!

Bir gün, okulun yanındaki camide, muhtemel cumaya yetişmek için yarım atılmış bir izmariti bulup, keyifle tüttürmüş olmanın keyfiyle, bahçe de biten sarı çiçekli ekşicikleri çiğneyerek ağzım mayhoş olmuş ve arapça okuma dersine koşar adımlarla gitmiştim. Ben Nerden bilebilirdim ki? gitmez olaydım..

Ah! din kardeşlerim, sizlere uzun uzun, acıyla, kederle, insana olan özlemle, heyecanla, inancımın icimdeki seytanla kalleşçe çatıştığı ve tüm bunlarla kişiliğimin harmanladığı yılları anlatmak ne çok isterdim, Bir bilseniz. Hey hat! Bu kadar erinmesem keşke.

Ama Size temin ederim ki, bir melez bir albino bir sivrisinek ve benim libidom, evet!
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar