bugün

iş yaşamında yapılan en büyük hatalar

- her boka koşup iş çözmek. / iş tanımını bilmemek. tanım dışında iş yap dendiğinde 'benim işim değil' diyememek lakin yaptığınızda ve başardığınızda o iş sizin yeni yükünüz olacaktır hayırlı olsun.

- işinizi bir an önce hızlı/tüm gücünüzle bitirmek. / hızlı bitirince boş durmayın diye fazla iş verilecek ve herkesten çok çalışmış olup aynı maaşı alacaksınız. ortalama hızı tutturmak gerekli.

- ast-üst ilişkisine, hiyerarşiye uymamak, uymayana sert yapamamak. / altakiler zaten yakın ilişki kovalayıp size yavşayıp sizin otoritenizi alaşağı etmeye çalışacaklar bu şekilde kendilerine avantaj sağlama peşindeler, üstlerle aynı şekil siz yaparsanız adınız yalaka olur fakat avantaj sağlarsınız tercih meselesi..

- sosyal haklarınızı savunamamak. / yıllık izinlerinizi, agi'nizi, yemek, yol vb. iş kanunu'nun size tanıdığı haklarınızı patron her türlü kesip kendisine almak ister vermeyin. o kafadaki adam size "o zaman git başka iş bul" derse başka iş bulun bununla uzun vadede çalışılmaz. çalışılsa dahi mutsuz olacağınız kesindir.

- siyasi görüş belirtmek. / belirtmeyin ille konuşmak gerekiyorsa her tarafa iyi konuşun. "aa onunda şusu iyi" diğerininde "aa bununda busu iyi" gibi.. apolitik takılın.