bugün

gezi parkında geberenlerin umumi profili

bak sözlüğü neredeyse tüm entrylerinde atatürke ve atatürkçü ve muhalif insanlara ağzından köpükler saçarak nefret kusma aracı olarak kullanabildiğini sanan zavallı insan müsvaddesi, trollümsü artığı.
gezi eylemlerini fikren desteklemeyebilirsin. o sırada yaşanan bazı olay ve durumları elbette tasvip etmeyebilirsin. gezide ölen bazı insanlar da ölümü sonrasında yaşananlara bakarak, içine sinmemiş olabilir, eyvallah.
fakat yaşadığı sürece kimseye zarar vermemiş, terör örgütü mensubu vs. olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmayan ve savunmasız ve sivil bir haldeyken yaşamını yitiren insanların cesedinin üzerinde tepinemezsin.
ki bana göre asıl unutulmaması gerekirken unutulanlar, bu ülkenin sınırında dağında soğuğunda günlerce aç susuz bir halde kalmaya zorlanırken, çatışmaya girerek şehit edilen askerleridir. ve onlar da büyük oranda kendi oğlu 30 gün askerlik yapmamışken, "şehitlik en kutsal mertebedir." diye şov yapan bir herifin zamanımızda başımıza sardıklarının ve yanlış politikalarının yüzünden feda edilmektedir.
15 temmuz gecesi yaşamını yitiren sivillere geberdi demek de aynı şekilde insanlık dışıdır, fakat onlar şehit falan değildir. sadece kandıran ve kandırılanların, yıllar yılı el ele yürüyenlerin menfaat çatışmasının arasında kalarak kurban edilmişlerdir. (ki 15 temmuz gecesi sokağa çıkan pek çok sivil, o sırada ne olup bittiğinin farkında bile değildi, pek çoğunun sokağa çıkma amacı da akp iktidarına sahip çıkmaktı.)
15 temmuzun özde başkomutanı ve şehidi de yüzlerce insanın hayatının kurtarılmasında rol oynayan kahraman astsubayımızdır. aynı şekilde olayların daha fazla büyümesini ve daha fazla canın yanmasını engellemek için durdurma talimatı veren pek çok atatürkçü, cumhuriyetçi paşamız da 15 temmuzun hakiki kahramanlarıdır.
192837456 kat zırhlı duvarın arkasından 3gye bağlanıp halkı sokağa çağırarak demokrasi (!) destanı yazan sözde başkomutanınız, dünya lideriniz (!), uzun adamınız da içten içe bunun gayet bilincinde ve farkında olsa gerek.