bugün

vpn lerin engellenmek istenmesinin nedeni

önümüzdeki yıl veya bir sürpriz sonucu daha erken bir tarihte yapılacak olan seçimlere hile karıştırılması durumunda (ki öyle olacağını görmemek çok zor)kamuoyunun bu konularda bilgi paylaşımında bulunması ve organize olup toplu bir şekilde hareket etmesinin önüne geçmek içindir.

seçime kadar ohal zaten kalkmayacak, yani seçim ohal koşullarında yapılacak, buna ek olarak mühürsüz oy pusulaların kabul edilmesi de yasalaştı, şimdi de yavaş yavaş internet üzerindeki sansür tedbirleri arttırılıyor. vpn sunuculara erişimin yasaklanmaya çalışılmasının temelinde yatan asıl amaç da görünürde zararlı içerikle(pornografi, istismar vs) mücadele gibi lanse edilse de, esas olarak sosyal medya platformlarına getirilecek olası yasaklar sonrasında kullanıcıların vpn kullanarak facebook, twitter vs gibi platformlara erişmesinin önüne geçilmesi.

http://www.hurriyet.com.t...an-vpn-calismasi-40782554

--spoiler--
BiLGi Teknoloji Kurumu (BTK) internet Dairesi Bilişim Uzmanı Levent Gönenç, VPN’lerin tüm dünyada ortak bir sorun olduğunu belirterek, “Bununla ilgili çalışmamız şu anda mevcut, tedbir alınması amacıyla uyarılarımız erişim sağlayıcılara mevcut ve ciddi önlemler de aldık, test aşamasındayız, testlerimiz tamamlandıkça faz faz ilerlemeyi düşünüyoruz” dedi.
--spoiler--