bugün

gece yatmadan önce kurduğunuz hayaller

illa ki gerçekleşme ihtimali olması gerekmeyen hayallerdir.

Ben mesela mutlu uyutacak, yatıştırıcı hayaller kuruyorum.

Mesela henüz 18'inde futbolcuyum. Galatasaray forması ile 65. Dakikada oyuna alınarak ilk maçıma çıkıp, gol atıyorum. Tüm taraftarların sevgilisi olmuşum, herkes heyecan duyuyor...

Maç oynadıkça, 1-2 sezon geçtikçe efsane oluyorum falan. Attığım golleri bile hayal ediyorum. Basın açıklamaları, yolda yürürken taraftarların bana sarılması falan. Yaşıyorum yani tüm o duyguları, anlamaya çalışıyorum nasıl bir şey olduğunu.

Bazen de kendimi bir rock yıldızı gibi hayal ediyorum. Stadyumda konser veriyorum, 50 bin kişi gelmiş. Ben şarkı söylüyorum, millet tempo tutuyor. Kim bilir hangi duygularla yazdığım şarkıya 50 bin kişi eşlik ediyor, benim gibi içten söylüyor. Hareketleriyle benden ne kadar keyif aldıklarını gösteriyorlar. Bunu da düşünüyorum Da; bir sanatçı için parayla alınamayacak türden muhteşem bir zevk olsa gerek.

Bu tip hayaller kurarak uyuyorum. Futbolcu ya da rockstar olacağımdan değil, neler hissettiklerini anlayabilmek tüm amacım. Ve bunu anlamaya çalıştığımda ortaya çıkan şey güzel geliyor, o güzel duyguların eşliğinde de uyuyorum.

Not: şizofren değilim.