bugün

13 eylul 2008 emek ve demokrasi mitingi

1980 sonrası türkiye'nin üzerine çöken karanlığın akp hükümeti ile birlikte gelen antidemokratik ve emek düşmanı uygulamalarla daha da arttığı bugünlerde disk'in "türkiye çaresiz değildir!" sloganıyla türkiye'yi 12 eylül askeri faşist darbesinin 28. yılında bu karanlığa karşı kıvılcım çıkarmaya davet ettiği mitingdir.

--spoiler--
akp hükümeti ekonomide ve siyasette 12 eylül rejimini sürdürmektedir.

· başta eğitim ve sağlık olmak üzere enerjiden ulaşıma, içtiğimiz sudan soluduğumuz havaya kadar tüm yaşamsal alanlarımız kâr amacıyla satılmakta, kelimenin tam anlamıyla tüketilmektedir.

· bu ülkenin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimiz, eğitimsizlik ve "eğitimli işsizlik" arasında hayatlarını bıçak sırtında sürdürmeye mahkûm edilmektedir.

· türkiye cumhuriyeti, tarihinin en yüksek ve en hızlı borçlanmasını yaşamaktadır.

· işsizlik korkusu çaresizliğe dönüşmekte; giderek belirsizleşen bir gelecek algısı toplumsal ve etik değerler sistemini yıkarken, gençlerimizi şiddet, terör, uyuşturucu ve fuhuşa sürüklemektedir.

· akp'nin şimdiki hedefi ise uluslararası sermayenin ve türkiye'deki uzantılarının ihtiyaçları doğrultusunda bir anayasa hazırlamaktır.

· 12 eylül generalleri tarafından hazırlanan sendikal yasaklar anti-demokratik uygulamalar devam etmektedir.

· sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası yasası değiştirilerek işçi sınıfının önemli kazanımları geri alınmakta, sağlık ve emeklilik hakları gasp edilmektedir.

· sigortasız, sendikasız ve kayıt dışı çalışma teşvik edilerek işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri yok edilmektedir. başta tuzla olmak üzere her yerde işçiler iş kazalarında hayatlarını kaybetmektedir.

işte bu nedenlerden dolayı, "akp elini emeğimden-ekmeğimden çek!"

"çetelere, darbeciliğe hayır!", "yaşasın özgürlükçü, eşitlikçi, demokratik, bağımsız türkiye!" demek için darbelere ve emek düşmanlığına karşı 13 eylül'de izmir mitingi'nde olacağız!

sizleri, 12 eylül askeri darbesinin 28. yılında 13 eylül 2008 cumartesi günü saat 14:30'da ekmek, barış, kardeşlik, özgürlük ve adalet için türkiye'nin aydınlık geleceği için özgür-demokratik-eşitlikçi-bağımsız türkiye için izmir gündoğdu meydanı'nda olmaya davet ediyoruz.

disk genel sekreterliği

--spoiler--