bugün

uludağ sözlük louvre müzesi nde

aman arkadaşlar tam bizlik bi hikaye var ya burda brutus ve oğullarının önünü terk ediyoruz yavaş adımlarla. çok değil bi kaç adım ötedeyiz işte geldik.

la sacre de napoleon - the coronation of napoleon

görsel

aslında bakın şöyle The Consecration of the Emperor Napoleon and the Coronation of Empress Joséphine yani napoleon'un kutsanması josephine'in taçlandırılması.

bakın çok ihtişamlı di eeemprıis josefiin! imparatoriçe. kaynanadan az çekmeyen josephine.

resimde de görüldüğü gibi devasa bi tablo şöyle bi söylentide var jacques louis david bu resim üzerinde çalışırken yapılmış en büyük eser olduğunu düşünerek resmetmiş. ancak daha önce bahsettiğim şu eser #38967822 bu tablodan çok az daha büyük neyse ki ikisi de burada.

tabloyla ilgili çok ilginç detaylar var şöyle bi bakın.

görsel

resimde papayı görüyorsunuz napoleon taç giyme törenine roma'dan papayı davet ediyor ancak tacı papanın takmasına izin vermiyor. avrupa imparatoru bu tabloda gövde gösterisi yapıyor papa silik bi figür olarak resmedilmiş yüz ifadesine de bakılırsa bu görülüyor.

resimde 150 ye yakın asilzadenin yer aldığı tahmin ediliyor. josephine ve napoleon kendi kraliyet sembolü olan arı desenli bi pelerinle resmedilmiş. olduğundan daha genç tasviri ise bi jestten ibaret.

başta da söylediğim gibi napoleon'un annesi oldum olası josephine'i sevmeyen bi kaynana oysa bu lavanta işlemeli kıyafetleri şereflendiren bi kadın nasıl sevilmez.

görsel

neyse dağıtmayalım, taç giyme törenine tabii ki biricik anneciği letizia bonaparte 'ı da davet eden napoleon'a annesi sert çıkıyor ve ay ben bu huysuzun bi de taç giymesini hiç çekemem evladım deyip törene teşrif etmiyor. şimdi hemen dönüp tabloya bir daha bakın evet tablonun tam ortasında parayla satın alınamayacak koltukta heykel gibi duran kadın değerli letizia hanım!

napoleon tabi ki david'e tabloya annesinin de dahil edilmesi emrini veriyor annesinin katılmadığı bi törenin onun avrupa'da imajını sarsacağını öngörerek buna engel oluyor. büyük adam.

çok uzatmadan hemen letizia hanım'ın üstünde balkonda duran ise david'in ta kendisi etrafındakiler ise akrabaları ve arkadaşlarından ibaret, çok eğlenceli.

ilerliyoruz.