bugün

kemalizmin sürekli nefret tohumu ekiyor oluşu

batı işi bir ideoloji oldugunun kanıtı niteligindeki hadisedir..

araplar bizi arkamızdan sattı, yunanlar hain, ermeniler döl, kürtler bölücü vs vs diye gider..

şimdi gelip bana saçma sapan rteden kimse alıntı yapmasın, bırakın rteyi sıradan bir akpli bile hadi dinden dolayı kürtlere nefret kusmasada kafadan bir ermenilere gider yapar, fakat bakıyorsun bu nefret tohumlarının saçıcısına kemalizm dolayısıyla ittihat ve terakki gelenegi karşına dikiliyor..

saydıgım topluluklar osmanlı devleti zamanında osmanlı tebaası olarak yıllarca barış ve hoşgörü içinde yaşamış topluluklar bazıları isyan etse de özellikle ermeniler en sadık topluluklardan biri olmuştur fakat toplumda var olabilecek bir öteki nefreti osmanlı devletinin birden fazla topluluga hükmeden bir devlet olması nedeniyle yönetimsel manada ortaya çıkmamış yani sadrazamdı kadıydı bu tür yetkililer asla ve asla öteki nefretini doyasıya yaşayıp propagandaya dönderememiştir..

fakat kemalizm bu mevzuyu bir rant kaynagı görüp yıllar yılı nefret tohumları ekmiştir..

bugün polonya ile almanya arasında amansız bir mücadele oldugu halde yıllar önce hazırlık maçlarında en çok bu iki takım maç yapar olmuştur..

yani dünya geçmişte yaşanmış herhangi bir tatsızlıgı veya düşmanlıgı yıllar yılı körüklememiş bunun ideolojisine meze etmemiştir.

çünkü mantıklı bir devletin yapacagı toplumuna başka halk ve topluluklara nefret ekmek yerine olabildigince hoşgörüyü halka yansıtmak olmalıdır..

fakat kemalizm denilen amerikan yapımı siyonist ideolojide ne yazık ki bu olmadıgı gibi üstüne hiç bir devletle ortak çıkar ve kardeşlik hukuku tesis edilemesin diye en ufak bir tartışma ve tatsızlık olabildigince abartılıp düşmanlıgın körüklenmesi için kullanılmıştır..

yani bugün bir türk gencinin ermeniye, araba, yunana falan düşman olmasının allah aşkına ne gibi bir imtiyazı faydası olabilir..

kemalizm dedigimiz bu ideolojinin garip tarafı da milletleri birbirine düşürmeye çalışırken bu milletlerin yöneticileriyle sıkı fıkı olmaları ve işbirligine girmeleri olmuştur..

bu gerçekten tuhaf bir durumdur..