bugün

sigara içecek kadar aptal olmak

mantık çerçevesinden bakarsak gayet haklı tespit.

90 yaşındaki adamın ciğerine bakıyorlar pespembe tertemiz.

sigara içen 20'lik gencin ciğerine bakıyorlar 3 gün güneşte kalmış bok gibi kararmış.

ben şu soruları soruyorum kendime: "neden içeyim?" ve "sigara içmek bana ne kazandırır?" ve neticede içmemi gerektirecek makul cevaplar bulamadığımdan içmiyorum.

içenlerin de kendilerine sorması gerek. gençlik ateşiyle, toplum baskısıyla, "karizmatik" olduğunuzu sanarak falan girmeyin o toplara gençler. dünyanın en mantıksız eylemi. sadece birilerini zengin ediyor, kendinizi zehirliyorsunuz. birçoğunuz 1 aylık sigara ihtiyacını karşılamak için 3-4 gün çalışıyor. ayda 300 lira sigara parası veren biri 30 günde 3000 tl kazansa bile ( ki bu türkiye şartlarında oldukça iyimser bir rakam ) aylık sigara ihtiyacını karşılamak için 3 gün sabahtan akşama kadar bedenini yorup, sinir stres yapıp, uykusundan, zamanından, ailesinden fedakarlık yapıp çalışması lazım. cümleyi toparlayamadım ama anladınız siz. cümleyi anlayacak kadar da sigarayı bırakacak kadar da akıllısınız.

öpüyorum.

not: bu uyarımla sigarayı bırakma kararı alan arkadaşlar ilk aydan ettikleri 300 liralık tasarrufun 20 lirasını ayırıp bana bir kitap hediye edebilirler. *

ben size ölene kadar - bugünün şartlarıyla - ayda 300 tl'lik ek tasarruf sağlıyorum. bir kitabın lafı mı olur ? *

ne dilendim amk.

neyse. bırakın sigarayı. siktirmeyin kaynananızı.