bugün

kıyamet gününe inanıp evrimi reddetmek

evrim teorisinin tanrıyla alıp veremediği çıkan yorumlardan vardır. dinle de alıp veremediği vardır. dine göre ilk insan adem ve yasak meyveyi yeyip kovulup dünyaya geliyor. evrime göre ilk insan diye bir şey yok ve ilk insanların dünya dışı bir alandan buraya gelmesi götüyle gülünecek bir iddiadır.
ikincisi ise tanrıyla olan problemi, akıllı tasarımcılar evrimin yarattığı ateist akıma karşı bunu uydurmuştur.
yani evrimcilerle akıllı tasarımcılar( yani yaratılışçılar) arasında ciddi bir kapışma vardır.
evrim ateizme hizmet eder olayı da doğrudur çünkü evrim insanın varoluşunu diğer türlerle eşit düzeye koyar, bu da dünyanın amacının insan olduğu fikrine ciddi darbe vurmuştur. yani insanın bu süreçte çıkmasının bir solucanın çıkmasından farkı yoktur. ayrıca evrim teorisi ilk çıktığında hristiyan dünyasında neden yasaklandı?
işte tam üstte saydığım sebeplerden, sonra papa teorinin zaferini görünce pardon kuzenim karşı çıkmış dedi ve kabul etti.
islam dünyasında ise bir takım kuran müslümanları ayetleri kıvırıp bunu bir şekilde dine uygun hale getirmeye çalışırken bir kısmı zaten evrimi komple ateist ideoloji olarak görüyor. hatta ülkemizde yasaklamışlar berkecan bunu. yaa.

edit: tabi ki teist düşüncenin hepsi adem ve havva değil ancak ibrani dinlerin yaygın olması ve insana özel bir yer vermesi onlarla sıkıntı çıkartıyor.
diğer pagan dinlerinde de farklı bir mit yok zaten, bunlar hemen hemen ortak mit, yani gidip totemleri sayarsak adamlar hayvandan geldiğini düşünüyor. bunları da dahil edebiliriz.

deist tanrı açısından da sıkıntı çıkartır çünkü tanrı var ettiyse orada bir akıl olması lazım, evrim ise bunu olasılık temelli ve doğal seçilim üzerinden açıklıyor. gidip muhteşemlik, akıllı bir tasarım üzerinden değil.
deistleri dikkate sözlükte alan tek benim, üzerime gelmeyin. evet.