bugün

faiz haram ama konut fiyatının 3 kat artması helal

ilk olarak kimse faiz haram ama konut fiyatlarının 3 kat artması helal demiyor. serbest piyasa bu. konut sektöründe de taban-tavan fiyat gibi bir uygulama yok. alıcı varsa hiçbir fiyat yüksek değildir ki alıcı da var.

ikinci olarak türk halkını beyinsizlikle suçlayanlar var. türk halkı acayip kafa yoruyor para işlerine. demir fiyatlarındaki artışlar, mütahitlere binen mali yükler, bitmek bilmez daha çok kazanma hırsları petrol-dolar fiyatlarına bakıp sıfır evde fiyatı arttırıyorlar. bir noktaya kadar bu mantıklıdır çünkü kullanılan malzemeler ağırlıklı olarak ithal. bu noktada sade vatandaş oyuna giriyor. bakıyor dağ başında ki ev x tl hemen tavana gözlerini dikip hesap yapmaya başlıyor. merkeze şu kadar dakika, markete okula polise yakın falan filan hop sıfır daireden daha yüksek fiyat istiyor evine. bankalarda 20 yıla kadar vatandaşı borçlandırdığı için ev arayan ailemiz diyor ki kira ödeyeceğime şu kadar taksit öderim bankaya evim olur. işte böyle böyle ortaya manyak bir döngü çıkıyor. bende evliyim ev almak istiyoruz çift maaşlıyız ama gözümüz korkuyor almıyoruz.

banka kredi veriyor 10 yılda ana paraya yakın bir faiz alıyor. istediğimiz muhitte gücümüzün yettiği evler dökülüyor. e bizde izliyoruz kenardan ne zamana kadar dönecek bu devran. nerede patlayacak bu iş.