bugün

farkındalık

Farkındalık, bir canlının çevresinde gelişen olayları bilme, algılama ve duyumsama becerisidir. "Bir şeyin bilincinde olma" anlamına gelmektedir.

Beyaz formalı takımın kaç kez paslaştığıyla ilgili bir dikkat ve farkındalık testi. bu testi dikkatli bir şekilde izleyerek yapmanızı öneririm. bakalım ne kadar dikkatlisiniz*
http://www.youtube.com/watch?v=CC38ssRlje0

Katil Kim? yine dikkat ve farkındalık testi. katili bulabilecek misiniz? *
http://www.youtube.com/watch?v=CC38ssRlje0

bu videoları eğitimlerimizde sıklıkla kullanıyoruz. genellikle aynı anda iki işi yaptığını düşünen arkadaşlarımızın dikkatle izlemeleri gerekir. çünkü konsantrasyon gerektiren iki işi aynı anda yapamazsınız. çok klasik bir örnek olacak ama araba kullanırken telefonla konuşmak çok tehlikelidir. genellikle şöyle sonuçlanır; ya telefon konuşmasını dinlemez ve hatırlamazsınız yada ne kadar çabuk geldik, bu yol bu kadar kısa mıydı? diye şaşırırsınız.

Almanya, Avusturya ve isviçre'de yapılan Yol Güvenliği Araştırması, trafik kazalarının yüzde 60'ının cep telefonu kullanımı nedeniyle gerçekleştiğini ortaya çıkarmıştır.

tabi ki bu videolar birer kurgu, kişinin farkındalığının tamamını ortaya çıkaramayacaktır ve herkesin algı seviyesi farklı olacaktır. ancak birden fazla işi yaparken biraz daha dikkatli olmakta her zaman fayda vardır. hayatın akışında kaçırdığımız şeyler mutlaka olacaktır...