bugün

neden birbirimize düşürülüyoruz

uzun ve meşakkatli bir savaş döneminden kaynaklıdır.
şimdi ayrıştırma, bölme falan deyince doğal olarak çoğunluğun aklına akp politikaları geliyor. ama akp sebep değil sonuçtur tezinden hareketle, aslında farkedilmeden kimlerin nasıl kitleleri birbirine düşürmek için iş çevirdiğinden biraz bahsetmek istiyorum.

insanlar karar verirken göz önüne alması gereken bir çok konu var. Özellikle tanımadıkları insanlar veya insan toplulukları için karar verirken de en kolay olanı, onları köken, meslek veya sosyokültürel olarak belli sınıflara sokarak peşin hüküm vermek oluyor. işte ayrışma ve birbirine düşme de bu noktada başlıyor. bir de yüzde yüz geçerliliği olduğunu sandığınız bilgilerin üzerine çıkarımsal bilgilerle Paradigma üstüne Paradigma ekliyoruz.
kaç ulusun etkisiyle ve kaç farklı şekilde bilmeden ayrıştırıyorlar bizi. Ya futbol muahbbetinde bile ayrıştırıyorlar. Atbaşı diğer takımlara laf giydirme ve bunun için program başına birkaç asgari ücret alan tipler. Kendi desteklediği ideolojiye karşı çıkan insanlara küfür eden, kötü yaftalar yapıştıran tipler. Zaten emperyalist merkezlerde bu gibi bölücü projeler üretilirken bir de bunların maşaları gelip aynısını yapıyor. E tabii insanları kitleler halinde pasifize etmek için en kestirme yol. Ama ömrümüz bunları yapan alçaklardan hesap sormaya yetmezse bizden bir halt olmayacağını anlarız, bize de soramazsak yuh olsun!

Konuyla ilgili olarak aşağıdaki yazılara da göz atabilirsiniz :
(#22402150)
(#22399760)